Motorsport

Svettigt, Tony!

SPORTBLADET

Rickardssons omöjliga omkörning chockade alla

Det är omkörningen hela speedwayvärlden pratar om i dag.

Tony Rickardsson, 34, slickade sargen, tog sig förbi hela fältet - och körde hem en ny VM-delseger.

- Den bästa förstakurva jag gjort i hela mitt liv, sa Tony inatt.

Tony Rickardsson verkade inte vara i toppform. Han inledde VM-deltävlingen på Millenium Stadium i Cardiff med ett fall och hade i heaten före finalen staplat andraplatserna på varandra. Men - när det gällde som mest visade Tony vem som är kungen av speedway.

Efter en dålig start från ytterkurva tvingades Tony Rickardsson ta sig förbi på utsidan, där det inte fanns någon plats - egentligen.

Solklar etta

Men Tony Rickardsson trotsade alla lagar, studsade fram längs sargen och lyckades på ett mirakulöst sätt ta sig förbi hela fältet. I mål var han solklar etta före Jaroslaw Hampel, Hans Andersen och Nicki Pedersen.

Efter segern åkte Rickardsson fram till sargen, klappade den och gav den en kyss.

- Det är den bästa förstakurva jag gjort i hela mitt liv. Det var en blandning av velodrom, motocross, ja vad ni vill. Jag är bara så himla lycklig, sa en skrattande Rickardsson till SVT.

32 poäng före Crump

- Han var riktigt nära staketet och åkte lite roadracing där. Det kan ju vara kul att göra det ibland, sa Rickardssons lagkamrat från Masarna, Antonio Lindbäck.

Tredje delsegern på fyra tävlingar i år innebär att Tony leder VM-tabellen på 95 poäng, 32 poäng före regerande världsmästaren Jason Crump. Svensken är på väg mot en tangering av Ivan Maugers rekord på sex VM-titlar.

- Tony fixar det. Han kör fantastiskt bra för tillfället, säger Antonio Lindbäck som åkte ut i samma semifinal som Andreas Jonsson.

- Vi krånglade till det och var i vägen för varandra i stället för att hjälpa varandra. Men det vet vi till nästa gång, säger Lindbäck.

VM-ställningen just nu

Emil Karlsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway