Innebandy var ju inte så pjåkigt...

SPORTBLADET

Sportbladets Lars Nylin: En underhållande portion sport i tv

Bollen har 26 hål och har numera små gropar för att ge en rakare bollbana.

Oftast är jag mer intresserad av sådana fakta om innebandy än om spelet i sig.

Rätt gissat: det var en svårflirtad ”Sport i tv” som gav sig på premiären av elitserien med föresatsen att följa hela föreställningen. Detta om så AIK–Storvreta visade sig ett effektivare sömnpiller än ”Kommisionen”.

En sådan skräckupplevelse var nu aldrig ens nära. Tvärtom. Den tidiga seriefinalen var en underhållande portion sport i tv. Med en smart ny kameravinkel från kortsidorna, tät match, verbala spelare, och ett allmänt stolt jobb från ett SVT24-gäng som toppades av rinkside-värden Fredrik Nilsmark.

Inte ens en sedvanligt exalterad Chris Härenstam överglänste engagemanget från Nilsmark.

Om min eufori håller hela serien? Näppeligen. Men hellre detta än transportmatcher i hockeyns elitserie.

Just nu struntar jag till och med i att bollen väger 23 gram. Det intressanta är vad Niklas Jihde nyss gjorde med den i en tv-ruta nära mig.

I går påstod den stora morgontidningen att Eurosport är en märklig kanal som bara sänder kanotslalom, snooker och traktor-pulling.

Jag suckade vid frukostmüslin. Tog raskt rollen att bli kanalens försvarsadvokat. Det löftet höll bara till tisdagens tablå studerats.

Ofta är Eurosport så obskyr som det rutinmässigt påstås av slötittare. Guldkorn som toppcykel och ”Eurogoals” följs av veckor av mediokert sportskval. I går utstrålade bara lottningen av Uefacupen en gnutta ”vi-är-med-där-det-händer”. Fråga: tror Eurosport på idén att bromsa sig till framgång?

Skvallret säger att Canal+ bara fått ett ettårigt avtal med NHL då sportkanalen NASN nästa höst planerar intåg i svensk tv. Nej, jag vet inte heller om detta i så fall är en bra nyhet.

Bäst

Sämst

Lars Nylin ([email protected])