Osaka utbuad av hela arenan – brast i tårar: ”Kan ni sluta bua?”

avFredrik Jönsson, Simon Norberg

Naomi Osaka vann finalen i US Open mot en arg och upprörd Serena Williams.

Under prisceremonin brast det för 20-åringen som sedan stöttades av sin motståndare.

– Det är hennes första grand slam. Kan ni sluta bua?, sa Serena i sitt tal till publiken.

Naomi Osaka vann sin första grand slam och vinstpengarna på cirka 34 miljoner kronor.

Men finalen i New York handlar mer om Serena Williams utbrott på domaren i det andra setet som ledde till ”gamepenalty” och fördelar för Osaka.

Japanskan vann till slut med 6–2, 6–4 men fick inte riktigt den kärlek hon förtjänade efteråt av den amerikanska publiken.

”Alla höll på henne”

Under prisceremonin var irritationen fortfarande påtaglig inne på centercourten och publiken – som i princip alla höll på Serena – buade högljutt åt det inträffade. Något som påverkade 20-åringen som brast i tårar. Då klev 36-årige Williams fram i sitt tal.

– Det är hennes första grand slam. Kan ni sluta bua? Hon spelade bra och stort grattis till henne. Vi går igenom det här tillsammans och jag hoppas jag får komma tillbaka hit och spela. Ni var fantastiska och ni är verkligen bäst i världen. Tack så mycket, sa Williams till fansen inne i centercourten.

Osaka bad om ursäkt

När sedan Osaka skulle hålla sitt tal var det en skärrad US Open-vinnare som talade.

– Jag vet att alla höll på henne… Jag ber om ursäkt för att det slutade så här. Tack för att ni såg på matchen. Min dröm var alltid att spela mot Serena. Tack för att jag fick göra det, sa hon och tittade mot amerikanskan.

Foto: Eurosport
ARTIKELN HANDLAR OM