Paldanius till ny final: ’Bästa i år’

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Sofia Paldanius fortsätter skörda framgångar i kanot-VM i Moskva.

Hon är klar för final på K1 500 meter.

– Mitt bästa lopp i år, säger hon.

Sofia Paldanius missade EM-finalen på K1 500 meter tidigare i somras. Men nu kan hon sikta in sig på VM-final på söndag efter att ha kommit tvåa i semifinalheatet på tiden 1.51,979. Ungerskan Danuta Kozak vann på 1.49,501. Efter halva loppet låg svenskan fyra men knep direktplatsen till finalen efter en stark avslutning.

– Det känns så bra. Nu är det ju betydligt hårdare här på VM, säger hon.

Den 35-åriga Jönköpingskanotisten tog silver på EM på dubbla distansen och har efter det tränat mycket explosivitet och mjölksyreträning. Det märks.

”Har gett resultat”

– Oh ja! Det har verkligen gett resultat. Det är kul att kroppen svarar. Jag och min tränare Susanne Gunnarsson har fått bra koll på att hur min form är. Vi har lagt upp träningen att vara i form när det gäller. Så får man ha lite ont i magen resten av säsongen, säger hon.

Precis som Paldanius hade den regerande världsmästaren på K1 200 meter, Petter Menning, inga problem att ta sig vidare till semifinalen. Menning vann sitt försöksheat med 25 hundradelar före bulgaren Kristian Dusjev. Han paddlar semifinal på lördagen. Då väntar även final på 1 000 meter för Sofia Paldanius.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanot