Ridsport

Ryttarens ilska mot förbundskaptenen: ”Jäkla frustrerande”

Av: 

Elisabet Hoff

SPORTBLADET

På måndag sänder SVT1 ”Ryttarprinsen - drömmen om ett mästerskap” om rookien Alexander Zettermans väg till hopp-VM.

Där kritiserar 25-åringen öppet förbundskapten Sylve Södertsrand.

– Jag är inte den första person att hamna i tvist med Sylve. Han är en speciell person, säger Zetterman.

Ryttarprinsen är en fristående uppföljning av förra vårens tittarsuccé Ryttareliten och spinner vidare på Alexander Zettermans ilska över att inte komma med i spetstruppen, trots framgångar.

Programmet inleds med att Zetterman vinner Falsterbo Grand Prix och fortsätter med hans frustration inför VM-uttagningarna.

– Man borde vara självskriven egentligen, säger han.

– Jag har känt hela tiden att jag måste bevisa och bevisa gång på gång. Att ta sig förbi den där jäkla tröskeln är så jäkla frustrerande.

– Hade någon av de andra, Rolf-Göran (Bengtsson), Malin (Baryard) och dom, gjort de resultaten, då är det liksom tyngd i det. Men när en sån som jag gör de resultaten då är det som att folk frågar sig var detta bara en engångsföreteelse. Eller är han verkligen så bra.

Sylve Söderstrand säger i Ryttarprinsen att han kan förstå Alexander Zetterman.

– När man vill, då uttrycker man det i ilska i många fall, säger Söderstrand.

”Jag är skitstöveln”

Alexander Zettermans frustration menar förbundskapteten bottnar i en ”fruktansvärt manisk vilja” om att få vara med i ett stort mästerskap.

– Jag är den där skitstöveln som kommer med de tråkiga besluten, för alla kan inte vara med. Så krasst är det faktiskt, säger Södertrand i programmet och fortsätter:

– Mitt enda syfte är att försöka hjälpa och stötta ryttare som får framgång. Jag är inte där av något annat skäl. Det är det som är mitt jobb.

SVT skriver i sin pressrelease att bland annat en laddad relation till Sylve Söderstrand har tidigare hindrat Alexander Zettermans framfart.

– Jag delar inte den uppfattningen. Jag har i vart fall inte haft några problem med det. Det är i så fall Alex sanning. Ingen av ryttarna har fått något gratis. Alla får kämpa hårt för att vara med, säger Söderstrand till Sportbladet.

Ryttarprinsen fortsätter med att Alexander Zetterman blir uttagen till förra höstens VM i Caen, medan Malin Baryard-Johnsson blir reserv, och där han blir näst bäste svensk efter Rolf-Göran Bengtsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ridsport