Här brister det för Fougberg

SPORTBLADET

Fick höra sina tre år gamla ord – började gråta

Foto: TV4 Play

Charlotta Fougberg, 29, var märkbart rörd efter att hon hade tagit silver på 3 000 meter hinder.

När hon fick höra att hon tre år tidigare sagt: ”det kanske kan låta som en ouppnåelig dröm att tävla i internationella mästerskap” rann glädjetårarna.

– Jag lever verkligen min dröm nu, säger hon.

I dag tog Charlotta Fougberg, 29, EM-silver på 3 000 meter hinder. Hon tog ledningen med ett varv kvar, men vid sista hindret passerades hon av tyskan Antje Möldner-Schmidt. Efteråt var hon märkbart glad, men berättade att hon hade siktat på guldet.

Fick höra tre år gamla drömmar

Men det var i TV4:s studiosnack efteråt som Fougberg faktiskt insåg vilken bedrift hon har uppnått. Experten A Lennart Julin påminde henne nämligen om hennes egna ord som hon sa för tre år sedan:

– Jag skulle vilja fråga om hon kommer ihåg vem som sa det här för tre år sedan: "Självklart drömmer jag om att få tävla i internationella mästerskap, det kanske kan låta som en ouppnåelig dröm, men det är egentligen samma sorts tankar som jag hade vid terräng-SM, vågar jag inte drömma kommer det aldrig att ske", sa Julin i studion.

Tårar började rinna

Då brast det för Fougberg. Med tårarna strömmande ned längs kinderna blickade hon tillbaka på den resa hon har gjort.

– Det var mina drömmar då, och jag lever verkligen min dröm nu. Jag har verkligen vunnit ett silver i dag och jag är jätteglad för det. Det SM-guldet jag tog på terräng i Uppsala är jättestort för mig. Jag blev oerhört glad och fick de drömmar som jag lever i dag. Jag är otroligt glad, sa hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott