”Liverpool-tatueringen räddade mitt liv”

1 av 5
Bilder från räddningsoperationen. ”Jag tog av mig alla kläder för att inte sjunka”, säger Thomsen.
SPORTBLADET

Kim Thomsen, 48, levde en mardröm i 19 timmar.

Och efter att ha överlevt det knappa dygnet bland hajar tackar han sin Liverpool-tatuering.

– Min son har en likadan tatuering. När jag såg den fortsatte jag att kämpa.

En australisk Liverpool-supporter är tacksam för att ha undkommit döden efter att ha tillbringat 19 timmar i iskallt vatten, omringad av hajar.

Thomsen var ute och fiskade snapper med sin brorson Sean Coffey, 23, och en vän, Bryce Weppner, 24, när deras båt kapsejsade långt ute på havet.

Medan de andra två männen miste livet lyckades Thomsen hålla sig undan hajarna i knappt ett dygn innan han upptäcktes av en nyhetshelikopter och kunde räddas.

– Inte en dag går förbi utan att jag tänker på de där pojkarna. Hade jag kunnat simma med dem på ryggen hade jag gjort det. Det var förödande när jag fick höra att de drunknat, säger han i en intervju med Channel 7.

”Tänkte bara på min son”

Själv tackar Thomsen sin Liverpool-tatuering för att han orkade kämpa fram till att räddningen ankom.

Han och sonen har båda tatuerat in klubbmottot ”You'll never walk alone” tillsammans med Liver Bird-fågeln från klubbmärket.

– Jag tänkte bara på min son. Vi är båda Liverpool-fans och har båda en likadan tatuering. Varje gång jag tog ett simtag kunde jag se den. Det fick mig att fortsätta kämpa, att inte ge upp. Jag tänkte göra allt i min makt för att i varje fall få säga farväl till min son innan jag lämnar den här världen.

Se intervjun här (OBS: Extern länk).