Formel 1

”Jag kände inte till Schumis gamla hjälm”

Av: 

Kristopher Karlsson

SPORTBLADET

Slår fast – nya hjälmen inte en hyllning till Schumacher

Sebastian Vettel kör årets Formel 1-säsong i ny, stilren, hjälm.

Gazzetta dello Sport rapporterade att det var en hyllning till Michael Schumacher.

Det dementeras dock av hjälmdesignern.

Sebastian Vettel har ännu en gång bytt hjälmdesign. Inför nästa säsong kommer han för första gången sedan Formel 1-debuten att köra utan Red Bull-logga på hjälmen.

I stället ska tysken köra i en enkel helvit hjälm med den tyska flaggan löpande över den.

Gazzetta dello Sport rapporterade i går att designen var en hyllning till Vettels idol Michael Schumacher. Den italienska hade grävt i arkiven och hittat en bild på Schumacher vid Le Mans från hans år på kartingscenen – bärandes en hjälm som är slående lik Vettels nya.

”Kände inte till”

Men hjälmdesignern Jens Munser – som även designade ”Schumis” hjälmar under den aktiva karriären – dementerar att Vettels nya är en blinkning till legendaren. I stället ska likheterna vara en slump.

– Vi har medvetet hållit designen enkel. Det vita färgen tillsammans med den tyska flaggan var Sebastians önskan. Den här hjälmen sticker ut lite grand. Men jag kände inte till Schmachers gamla hjälm som nu dykt upp i pressen, säger Munser till tyska Bild.

Vanligt på 80-talet

I stället ska Vettel ha förälskat sig i en provisorisk vit hjälm från Ferrari-testerna vid Fiorano tidigare i år. Föraren och designern ska sedan ha kommit överens om att addera den tyska flaggan.

– Den där ”Schumi”-designen måste vara från mellan 1983-85, då det inte var ovanligt med färgad tejp över hjälmen, säger Munser.

Vettel och Schumacher blev snabbt vänner efter att den förstnämnde slog sig in i F1. När Vettel prisades vid tyska Bambi-galan i november höll han ett rörande tal till Schumacher.

– I mitt barnrum var väggarna fyllda av dina affischer. När jag senare fick träffa dig blev du min vän, sa Vettel bland annat.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Twitter / Account Suspended
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Formel 1

Michael Schumacher

Sebastian Vettel

Motorsport