"Maulers" psykkrig med ärkerivalen

SPORTBLADET

Stämningen trappas upp inför hatmatchen

1 av 3 | Foto: Alexander Gustafsson och Jon Jones under mästarmötet i lätt tungvikt i UFC 165 i september förra året.

Titelmatchen mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones må vara uppskjuten.

Men psykkriget är i full gång.

När amerikanen skadade sig på träning skickade "The Mauler" en kaxig hälsning.

Tidigare i veckan la UFC-mästaren Jon Jones upp en kryptisk video där han, med ett hånfullt leende, lyssnade på låttexten "one less problem without you". Videon togs snabbt bort men många tolkade detta som en passning till rivalen Alexander Gustafsson och deras uppskjutna match.

I går verkade Jones däremot ha problem när han lade upp en ny video tagen hos doktorn. Där såg man hur 27-åringen sydde ett stort sår ovanför höger öga. På samma ställe blödde han kraftigt i första mötet med Gustafsson.

– Bara så ni vet är det här inte samma sår som tidigare. De nuddar inte ens varandra. Har sytt fyra stygn som kommer att tas ut om fyra dagar. Såret borde vara helt läkt inom en vecka, skriver Jones.

”Jag är ledsen, Jones”

Nu har "The Mauler" uppmärksammat Jones skada – och han verkar inte köpa förklaringen.

– Jon, jag är hemskt ledsen för det djupa såret jag gav dig i vår första fajt. Du kommer att minnas mig varje gång någon öppnar upp det åt dig, skriver han på Instagram och fortsätter:

– För att inte göra ditt andra öga avundsjukt lovar jag att lämna dig med ett minne efter nästa match också.

Jon Jones kommer att möta Daniel Cormier om mästarbältet i lätt tungvikt på UFC 178 i Las Vegas den 27 september. Allt talar för att Gustafsson kommer att möta vinnaren av dessa.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA