Poker

Superträningen som gav 74 milj

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

SPORTBLADET

Martin Jacobson berättar om nyckeln till världsmästartiteln i ny intervju

Han blev historisk som förste svensk att vinna poker-VM och 74 miljoner kronor.

Nu tackar han sin träning för titeln.

– På rak arm la jag ner 500 timmar på förberedelser, säger han i en intervju med Pokermagazine.se.

Han äntrade finalbordet med näst minst marker av alla, men såg lugn och segersäker ut hela vägen.

Martin Jacobson vann poker-VM och 74 miljoner kronor och alla var överens: Svensken var den bäste spelaren på finalbordet och en värdig vinnare.
Nu tackar han sin träning för VM-titeln.

”Kände jag hade övertag”

Sedan poker-VM tog paus i somras och de över 6 000 deltagarna var nere på nio har Martin Jacobson förberett sig minutiöst.

Han lade ner massor av timmar på matematiska uträkningar och jakt på information om motståndarna. Men den viktigaste biten var inte själva spelet, för att orka med de långa dagarna låg 27-åringen i hårdträning. Han åt mest grönsaker och började med yoga och meditation för att vara i så bra form som möjligt, både fysiskt och psykiskt.
I programmet ”Dybban flyttar in”, som spelades in inför VM-finalen, visade Martin upp sin hårdträning – som bestod av armhävningar, chins och intensiva löpövningar i Londons parker.
– Jag laddar upp med träning varje dag, det är skönt att känna sig i bra form både psykiskt och fysiskt, berättade Jacobson inför finalen.

Kombinationerna av alla dessa delar var förmodligen tungan på vägen när det väl var dags att spela om VM-titeln i Las Vegas.

– Jag har inte direkt räknat timmarna, men på rak arm lade jag kanske ner 500 timmar. Jag kände mig faktiskt oerhört stark på finalbordet och gick in med inställningen om att allting skulle lösa sig, säger han i en intervju med Pokermagazine.

Den träning och de förberedelser som Jacobson haft inför finalbordet gav honom ett övertag på konkurrenterna.

– Absolut kände jag att jag hade ett övertag tack vare träningen.

”Blev irriterad”

Tillsammans med sina vänner spelade de mellan 15 och 20 simulationer från pausen i somras fram till finalen. De spelade också en hel del heads-up där kompisarna fick analysera Martins spel och ge honom tips.

Inför finalbordet hade tävlingsledningen meddelat att de skulle spela från nio spelare till två, oavsett vad som hände. Så blev det inte, något som irriterade Jacobson.

– Kvällen innan finalbordet sade de till oss att vi skulle spela ned till heads-up oavsett vad som hände, och när de bröt spelet när vi var tre spelare kvar så blev jag förvånad och irriterad. Jag var inställd på att fortsätta spela och hade ställt in mig mentalt på en dag som kanske varar i 20 timmar.

Övertaget som Jacobson hade i och med sin träning blev allt större ju längre speldagen led.

– I slutet var jag i så bra momentum att jag bara ville fortsätta, speciellt Felix började känna sig sliten och göra misstag. Men, det ordnade ju upp sig ändå, säger han.
Se Pokermagazines intervju med Martin Jacobson här OBS: Extern länk!

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker