Sportbladet

Stensson: Skulle betyda hela världen för mig att vinna här

Av: 

Johan Linderstam

SPORTBLADET

Svenske stjärnan drömmer om seger i British Open

Henrik Stenson
Henrik Stenson

HOYLAKE. 10.05 på torsdagen slår Henrik Stenson ut i British Open.

Med Tiger Woods, och som en av tävlingens absolut största favoriter.

– Det skulle betyda hela världen för mig att vinna här, säger Stenson inför starten.

Det är ett kvitto på Henrik Stensons status i golfvärlden så gott som något. När spelarna paras ihop de stora tävlingarna pratas det ofta om lottning, men i stället sätts de ihop av arrangören. Doldisar med doldisar, européer med européer och stora stjärnor med stora stjärnor, och när Stenson slår ut från första tee i dag så gör han det alltså med en majorcomebackande Tiger Woods och Angel Cabrera, ett faktum både Woods och Stenson trivs med.

– Jag har spelat mycket med honom de senaste åren och Henrik är en fantastisk kille. Han är väldigt rolig att spela med. Han har en väldigt torr humor och drar alltid skämt hela dagarna, säger Tiger Woods.

”Måste ha torr humor”

Henrik Stenson håller en liknande linje.

– Eftersom Tiger gillar skämten måste hans humor vara lika torr, säger han och skrattar.

– Nej, men jag brukar spela bra med honom. Det är bra för mitt fokus. Det är alltid en utmaning med cirkusen runt omkring, för det är mycket publik och fullt ös från början, men jag spelar hellre med honom än i bollen före. Då kommer det alltid en hord antiloper som ska hitta en bra position till Tigers nästa hål.

Så hellre det än lugn och ro?

– Ja, jag ser inga nackdelar alls. Det blir hetluft redan från början och ska man gå hela vägen är det ändå hetluft över fyra dagar. Det blir rätt mycket strålkastare på de sista bollarna under helgen. Jag stod där med Jiménez förra året och kände att det är få förunnat att spela en ledarboll i British Open. Det testar vi gärna igen, men nu ska vi bara göra det en position bättre.

”Fyller den med gräddsås och köttbullar”

Ja, förra säsongen slutade Henrik Stenson som sagt tvåa i British Open, hans bästa majorresultat hittills, och vet vad som krävs för att nu göra det bättre.

– Bunkrar är alltid döden på linksbanor och statistiskt kostar det nog runt 0.66 slag varje gång man går ner i en. När Tiger vann på St Andrews var han inte nere i en enda, säger Stenson och berättar varför han kom hit redan i fredags.

– Dock utan bagage, så jag spelade i shorts första två dagarna… Men jag behövde lite vila och struntade i Scottish Open. Att inleda en major trött är alltid ett recept till en katastrof.

Hittar han i stället receptet på succé vet Stenson redan hur han ska fira. Förra året fyllde Phil Mickelson "Claret Jug" med ett bättre vin, men den svenske världstvåan tänker något annorlunda.

– Jag fyller den med gräddsås och köttbullar och blandar ihop det. Det blir perfekt, det.

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert: