Norska spelare stängdes ute från truppen

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fick inte åka med i spelarbussen

Foto: TT

Sjukdom stör Norge inför EM-semifinalen.

Flera av spelarna fick inte åka med i lagbussen till Budapest i dag.

– Jag är bekymrad för bussturen med så många sjuka i laget, säger VG:s expert Frode Kyvåg.

Sverige är klart för EM-semifinal efter fyra år. På andra sidan väntar grannlandet Norge.

– Sverige har aldrig någonsin haft ett bättre läge att slå Norge än vad man har nu. Visst, vi slog dem i mellanrundan 2010 men då styrkeförhållandena 80-20. Nu är det 50/50, säger ex-förbundskaptenen Per Johansson, som har kommenterat Norges matcher i EM som expert i TV4.

Norska Dagbladet har publicerat en artikel som verkar ge Blågult en viss fördel inför fredagens semifinal.

”Ett problem mot Sverige”

När Norge förflyttade sig från Debrecen till Budapest i dag var det flera spelare som inte åkte med lagbussen. Sjukdom stör det norska landslaget, där flera fick åka privata bilar.

– Jag är bekymrad för bussturen med så många sjuka i laget. Det är ett oroande virus och om det sprider sig snabbt, så kan det bli ett problem mot Sverige, säger VG:s expert Frode Kyvåg.

Plågats av sjukdom i några dagar

Enligt norska VG har hela nio spelare och ledare i truppen har haft feber eller halsont de senaste dagarna. Nu handlar det om tre spelare, och samtliga deltog vid dagens presskonferens.

– Vi har haft mycket sjukdom, men nu har vi en ledig dag i morgon (läs i dag) och vi är klara för att kriga mot Sverige, säger spelaren Heidi Löke.

Sverige och Norge möttes två gånger i EM för fyra år sedan. Första matchen vann Blågult, men de norska tjejerna tog revansch i finalen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll