”Du har vunnit dina Kalle Anka-titlar”

Av: Petter Öhrling

Publicerad:

Ordkrig i damboxningen efter Klara Svenssons seger

1 av 4
Foto: Bildbyrån

Mikaela Laurén sågade den nyblivna världsmästaren Klara Svensson.

Nu pågår ett ordkrig inom svensk damboxning.

– Klara använder dig som tandpetare, så bra är du i boxning, säger ex-proffset Teuta Cuni.

Cuni.
Cuni.

I lördags tog obesegrade Klara Svensson, 26, hem WBC:s interimbälte i lätt weltervikt efter en övertygande poängseger mot tyskan Marie Riederer. Matchaktuella Mikaela Laurén, 38, såg matchen men blev inte särskilt imponerad.

– Tycker inte att hon har mött något speciellt motstånd under sina 14 matcher hittills. Det är dags att hon får känna på hur det kan smälla i proffsringen på riktigt, säger hon enligt boxningssajten MrRingside.se, och passade även på att utmana Svensson på en svensk superfajt.

Svensson svarade snabbt men kort:

– Mikaela får sluta äta kakor så att hon kan gå ner två viktklasser. Jag kan möta henne i morgon om det så krävs, säger hon.

Kalle Anka-titlar

Nu rycker 40-åriga boxningsprofilen Teuta Cuni – svensk landslagsboxare och med en proffsmatch på meritlistan – ut till Svenssons försvar.

I ett långt inlägg på Facebook skriver hon att det äntligen är dags att ta bladet från munnen.

– Hemskt att en sådan som du ska representera Sverige som boxare. Många av oss har utmanat dig gång på gång, men tyvärr lille vän, du har aldrig vågat möta oss, skriver hon enligt MrRingside.se, och fortsätter:

– Du har tagit dig till andra länder och mött tjejer som aldrig boxats och vunnit dina Kalle Anka-titlar, skriver Cuni.

Kommer vinna där

Den 8 november kommer Laurén att gå en match i Västerås om WBC:s världsmästarbälte i lätt weltervikt. Enligt Cuni är den före detta simmerskan ingen värdig världsmästare i boxning – bara på att snacka.

– Du tillhör snackidrotten, där kommer du att vinna många bälten. Stanna kvar där för du har ingenting i boxningen att göra, skriver hon och signerar inlägget från ”en riktig boxare”.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN