Regerande mästarna tvingas flytta: ”Känns som ett svek”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
SPORTBLADET

De regerande svenska mästarna H65 Höör är en av Europas 28 bästa lag.

Men sporthallen håller inte måttet.

Nu måste klubben spela sina hemmamatcher på annan ort.

De regerande svenska mästarna H65 Höör är vidare till gruppspelet i EHF-cupen efter skrällsegern mot tyska storklubben Metzingen den gångna helgen i tredje omgången.

Men nu när gruppspelet ska inledas tvingas Höör till att spela sina hemmamatcher på annan ort. Hemmahallen håller nämligen inte måttet.

”Ett svek”

Kraven som ställs är bland annat:

* Arenan måste ta 1000 åskådare.

* Golvet måste vara 40*20 meter och ett "rent" handbollsgolv med enbart handbollslinjer.

* Det ställs dessutom specifika krav på omklädningsrum och nätet bakom målet som sporthallen i Höör inte uppfyller.

– H65 Höör har nu kommit till den punkt där vår egen sporthall inte räcker till. Publikt sett är vi redan på gränsen, i senaste SHE matchen var det slutsålt redan på morgonen och det fanns de som inte kunde se matchen på plats. Och i takt med att föreningen växer och framgångarna blir fler tror vi inte att intresset för H65 minskar framöver, säger klubbordförande Jan Hansson i ett pressmeddelande.

H65 Höör har tidigare fört samtal med Eslöv om att spela sina matcher där, men än är det inte klart var de kommer spela.

– Sportsligt sett är detta fantastiskt. För klubben är det däremot en väldigt stor prövning och det känns fruktansvärt att vår fantastiska publik, som är en stor anledning till varför det går så bra, måste åka iväg till annan ort för att se oss spela hemmamatcher. Det känns som ett svek mot dem. Dessutom kommer klubben sannolikt att förlora stora intäkter i form av mindre publik vilket är förödande eftersom spel i EHF-cupen är en förlustaffär i sig. Prispengarna från EHF täcker inte i närheten utgifterna i form av resor, boenden och logi.

ARTIKELN HANDLAR OM