Neffs ilska efter OS-guldet: ”Det är farligt”

Jolanda Neff tog OS-guld i mountainbike-loppet.

Men det stoppade inte henne från att efteråt vara rejält irriterad på en fransk motståndare.

– Det var ett så dumt drag av henne, säger hon.

Det var ganska tidigt i loppet och den blivande segraren Jolanda Neff kom mot ett hopp. Framför sig hade hon fransyskan Pauline Ferrand-Prevot – och hennes agerande landade inte väl hos OS-guldmedaljören.

Precis innan hoppet tvärbromsade Ferrand-Prevot, vilket inte var vad Neff förväntade sig.

– En meter före hoppet så bromsade hon jättehårt och rullade ner för rampen. Jag kunde inte göra något, jag kom med fart för att hoppa och jag kunde inte bromsa ner för rampen för hon var framför mig, säger hon på presskonferensen efter loppet, märkbart irriterad över situationen.

Inbromsningen gjorde att inte heller Neff kunde hoppa, men hon tvingades köra av rampen åt sidan för att de inte skulle krocka. Schweiziskan lyckades dock hålla balansen.

”Jag hade jättetur”

– Jag hade jättetur som inte kraschade och det var ett så dumt drag av henne för det är farligt för de bakom. Om du inte vill hoppa får du köra långsamt redan tidigare. Jag vet inte varför hon gjorde det och jag vet inte om hon visste att jag var precis bakom, säger hon.

Därefter tog sig Neff förbi fransyskan, då hon inte längre vågade cykla bakom henne. Precis efter händelsen med Neff kraschade Ferrand-Prevot själv, och segraren var väldigt glad efteråt att hon inte låg kvar där bakom i den situationen.

– Jag tänkte att ”jag måste bort från henne för hon kör så läskigt, man vet aldrig vad hon gör”. Jag är väldigt glad för sen gjorde hon nästa läskiga sak när hon kraschade, rasar Neff.

Trots den knackiga starten stod Neff som segrare. Bakom sig hade hon sina landslagskollegor Sina Frei och Linda Indergand. Helt schweizisk OS-pall, alltså.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.