”Det är klart att man inte ska tro på oss”

Foto: JOHAN L F / BILDBYR N
Egal Saleman
SPORTBLADET

Umeå BSKT var uträknat inför säsongen – men efter andra raka segern är det kanske dags att börja omvärdera.

Inte enligt lagkaptenen Egal Saleman.

– Det är klart att man inte ska tro på oss, säger han.

Umeå BSKT har slagits i botten sedan de gick upp i ligan för några år sedan. Inför årets säsong var det inte många som tippade att laget skulle ta en slutspelsplats. 

Men i inledningen av säsongen har Umeå hotat flera topplag. Mot Norrköping, Borås och BC Luleå har det blivit förlust med fyra poäng eller mindre. Men mot Jämtland senast fick Umeå äntligen vinna en tajt match med 89-85. 

Mot Nässjö kom nästa seger. 

Umeå körde över hemmalaget i den första halvleken och ledde med 52-28. Även inför den sista perioden hade Umeå en stor ledning med 73-52. Men Nässjö kom tillbaka och med två minuter kvar var ställningen 78-74. 

Då satte Egal Saleman en viktig trea och Umeå kunde till slut vinna med 85-78.  

– Jätteskönt. Jätte, jätte, jätteskönt, säger han. 

Det blev väl lite väl spännande?

– Ja, men det är klassiskt oss. Vi jobbar nästan bara jämna matcher nuförtiden. De steppade upp i andra halvlek och satte press på oss, men vi kunde ändå hålla ut.

”Inte förtjänat att prata”

Umeå har lyckats bra med sina importer den här säsongen och amerikanerna Airik Smith och Eric Gilchrese har levererat.

– Vi har hittat några fynd. Jag tycker att vi har ligans bästa point guard. Han är så effektiv och osjälvisk. Det är jättekul att spela både med honom och Smith på bakplan, säger Saleman och fortsätter: 

– Jag känner att vi har ett ganska skönt gäng och en otroligt bra balans. Vi vet våra roller och folk håller sig till det vi ska göra. Det är kul att komma till jobbet och alla är glada för varandra och det är jätteviktigt. 

Det var inte många som trodde på er inför säsongen, hur ser du på det? 

– De har ju rätt. Det är klart man inte ska tro på oss, det är inga konstigheter för mig. Vi har inte levererat tidigare och vi har inte förtjänat att prata än heller. Vi jobbar vidare och ser vart det leder. Det viktigaste är att vi blir bättre, vi är fortfarande ett ganska nytt lag. Man kan inte tro att man är något för att man vunnit två matcher, men vi ska försöka motbevisa alla.

ARTIKELN HANDLAR OM