”Mauler”: Kommer nyheter inom kort

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Hintar Alexander Gustafsson, 30, om att en ny match är på gång?

När Sportbladet talar med honom verkar det onekligen så.

– Det kommer lite updates inom kort..., säger han kryptiskt.

Efter segern mot Glover Teixeira inför ett fullsatt Globen tidigare i våras börjar Alexander Gustafsson känna sig redo för en ny match – allra helst mot mästaren Jon Jones.

Ordkriget är redan i gång och ”The Mauler” kräver nu revansch efter det något kontroversiella nederlaget i klassikermatchen i september 2013.

Problemet?

Jon Jones vill möta Brock Lesnar.

Den 40-årige profilen som nu sadlat om och återfinns i den amerikanska wrestlingorganisationen WWE.

– Jag har blivit inspirerade av Conor McGregors utmaning till Floyd Mayweather. Låt oss vara ärliga; en fajt mellan mig och Lesnar vore på ungefär samma nivå. Det vore en stor ”money-fight”, säger Jones enligt mmafighting.com.

”Kan inte fly”

När Sportbladet frågar Alexander Gustafsson om situationen så beklagar han sig en aning.

– Det börjar ju bli lite av en innegrej att folk ropar efter ”money-fights”. Men han (Jon Jones) vet att hans tuffaste match var mot mig så han kommer väl göra allt han kan för att undvika en returmatch…

Är du orolig för utvecklingen, att folk börjar jaga pengar mer än sportsliga utmaningar?

– För oss som står på tur är det tråkigt, men för dem som är i den positionen är det samtidigt fullt förståeligt. Kanske hade jag gjort likadant om jag var i den positionen. Men som sagt, för oss som är på jakt efter bältet känns det inget vidare. Men det är en del av verkligheten vi lever i, det är inga konstigheter. Jag kör på som vanligt. Han (Jones) kan inte fly för alltid, jag finns där i hälarna och jagar på honom…

Foto: Peter Wixtröm / AFTONBLADET

”Framtiden ser ljus ut”

Så, vad händer?

När går ”The Mauler” sin nästa match?

Blir det en retur mot Jones?

Frågorna är många och just nu kan han inte ge några raka svar. Under telefonintervjun med Sportbladet ligger han dessutom och kopplar av på en strand i Portugal, på semester. Men Alex verkar ändå ha något på gång…

– Vi är i ständig kontakt med UFC, sen får vi se vad som sker men framtiden ser ljus ut! Det kommer att komma lite updates inom kort.

Det låter som att du har något på gång?

– Inga klara besked än men en update kommer att komma. Inte härifrån stranden i Portugal, inte de närmaste dagarna – men snart!

The Mauler om Jon Jones: ”Är han helt efterbliven?” 05:13

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM