Sarah om hyllningen: Det är coolt

BUDAPEST. När Sarah Sjöström inleder sitt långbane-VM i dag kommer Michael Phelps att sitta framför tv:n.

Tidernas främsta olympier säger till Sportbladet att det är en fröjd att följa svenskan.

– Det är en ära att höra de orden, svarar hon.

Sarah Sjöström är ett av de största namnen i långbane-VM i Budapest. I dag simmar hon försök och troligtvis semifinal på hundra meter fjäril, där hon av årsbästalistan att döma har kapacitet att simma mer än en sekund snabbare än närmaste konkurrenten.

Utöver sin paraddistans simmar Sjöström tre grenar till och har god guldchans i alla. Men vilken triumfer hon än radar upp kan hon vid 23 års ålder ännu inte matcha meritlistan för den magnifike Michael Phelps som avlutade sin karriär med 23 vunna OS-guld.

”Hon är så talangfull”

Amerikanen är inte på plats i Ungern men ska följa simningarna på tv. När Sportbladet får en pratstund med Phelps berättar han om en stjärna som lockar lite extra.

Phelps
Phelps

– Att få se vad Sarah gör är otroligt. Att hon gör 52,2 på 100 frisim... det är kul att se att det finns simmare därute som konstant jobbar för att förbättra sig, säger Phelps och fortsätter:

– Det är verkligen en fröjd att se någon som är så talangfull som hon.

Är du världens snabbaste fristils- och fjärilssimmare behöver du inte ha många förebilder, men Phelps omdöme värmer ändå Sarah Sjöström.

– Det är coolt att höra de orden från Michael Phelps. Det är en ära. Han är väldigt duktig, säger hon.

”Jag, Ledecky och Hosszu...”

Blir det ett tomrum efter honom på VM?

– Ja, vi kommer att sakna honom. Det blir tomt. Men jag kan tänka mig att Katinka Hosszu är redo att ta över tronen. Eller Katie Ledecky. Det är kvinnorna som tar mest plats nu.

Och du?

– Ja. Jag, Katie och Iron Lady. Det låter bra.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.