Lionel Messi

Beskedet: Stannar – och får monsterlön

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Lionel Messi är överens med Barcelona om en förlängning av kontraktet.

Enligt Mundo Deportivo blir det officiellt innan helgen.

Nya årslönen? 338 miljoner kronor.

Spanska medier har frossat i evigheter men nu tycks soppan – äntligen – vara över.

I sammanhanget trovärdiga tidningen Mundo Deportivo basunerar i natt ut nyheten att Lionel Messi, 30, och Barcelona slutligen kommit överens om en förläning av kontraktet.

Kraftig löneökning

Det nya kontraktet ska enligt Mundo gälla i tre år (fram till 2020) och innehålla en option för ytterligare ett år. Årslönen uppges landa på 35 miljoner euro (cirka 338 miljoner kronor) vilket är ungefär dubbelt så mycket som Zlatan Ibrahimovic hade under sina sista år i PSG och prick 110 miljoner kronor mer än svensken hade i Manchester United den gångna säsongen.

Det nya kontraktet kommer dock inte göra Lionel Messi till världens bäst betalde spelare. Han ligger nämligen i lä i förhållande till förre PSG-stjärnan Ezequiel Lavezzi, 32, som numera drar in hisnande 457 miljoner kronor per säsong i sitt kinesiska lag Hebei China Fortune.

”Officiellt innan helgen”

Lionel Messi har fortfarande semester och befinner sig just nu i sin hemstad Rosario, Argentina, där han så sent som i fredags gifte sig med sin ungdomskärlek Antonella, 29.

De sista detaljerna i kontraktsförhandlingen ska ha skötts av Messis pappa, Jorge, tillsammans med ett antal jurister och enligt Mundo Deportivo planerar Barcelona att offentliggöra nyheten denna veckan, troligen innan helgen.

– Jag har alltid sagt det och jag upprepar det igen: Jag kommer att avsluta min karriär på min hemmaplan och min hemmaplan är Barcelona, har Messi sagt förut.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Leo Messi har gift sig: ’Århundradets bröllop’

ÄMNEN I ARTIKELN

Lionel Messi

FC Barcelona

Fotboll

La Liga

Zlatan Ibrahimovic

Ezequiel Lavezzi