Tredje VM-segern för Ekström

Foto: Lennart Pettersson/TT
Mattias Ekström fortsätter att vinna i rallycross-VM. Arkivbild.

avTT

SPORTBLADET

Mattias Ekström fortsätter att vinna i rallycross-VM. Svensken vann sin tredje raka seger i deltävlingen på tyska Hockenheim-banan.

– Det är en fantastisk känsla, säger han.

Svensken som är regerande världsmästare i rallycross har inlett säsongen strålande och under tävlingshelgen på tyska Hockenheim körde han både den tyska serien DTM och VM i rallycross. Han inledde med att bara vara nia efter de två första kvalomgångarna i rallycross, men i DTM körde han upp sig från startruta 17 till plats fem i det första loppet och under söndagen fortsatte han sedan att köra bra.

Ekström vann semifinalen i rallycross efter att Timmy Hansen kört på en däckstapel och i finalen fortsatte framgångarna. Han tog starten och vann sedan före landsmännen Johan Kristoffersson och Timmy Hansen.
– Det är en fantastisk känsla att få vinna inför alla DTM- och rallycrossfans, säger Ekström som var elva i det andra DTM-loppet.
– Vi hade lite problem med rallycrossen under fredagen och lördagen, men eftersom jag kör DTM också har jag inte kunnat hjälpa till så mycket. Teamet har gjort ett fantastiskt arbete!

Dubbelt svenskt

Ekström leder VM i rallycross med 16 poäng före Johan Kristoffersson medan den trefaldige världsmästaren Petter Solberg ligger trea.
- Vi började samarbetet först för några månader sedan, säger Kristoffersson.
– I första omgången blev teamet fyra i finalen, förra omgången var vi trea, och den har gången tvåa. I Belgien vill vi fortsätta den här utvecklingen och förhoppningsvis vinna!
Den deltävlingen avgörs nästa helg.

ARTIKELN HANDLAR OM