Motorsport

Felix Rosenqvist avancerar i Formula E

avAnna Andersson

Foto: Spacesuit Media.
Felix Rosenqvist avancerar i Formula E

Han var sexa i Monaco förra helgen.
I dag var han fyra i Paris.

- Det som fattas just nu är lite, lite mer fart i kvalen, säger Felix Rosenqvist.

Svensken som kör det världsomspännande mästerskapet för elbilar var mycket nära en pallplats i Frankrikes huvudstad Paris. Han precis bakom sin teamkollega, den förre F1-föraren Nick Heidfeld i loppet som vanns av mästerskapsledande Sebastien Buemi.
– Vi hade en väldigt bra bil igen idag och det här ger verkligen mersmak inför de återstående racen. Vi väntar fortfarande på den där första segern, men jag blir mer och mer övertygad om att den väntar runt hörnet, säger Rosenqvist.
Han inledde loppet från ruta sex, körde sedan om Esteban Gutierrez, som körde F1 för Haas förra året, gick därefter upp på plats fyra när fransmannen Jean-Éric Vergne kraschade.
- Vi hade en bra plan idag och för en kort stund före depåstoppet trodde vi nästan att det kunde räcka hela vägen till seger, säger Rosenqvist.
– Nu blev det inte riktigt så i slutändan, men vi har kapaciteten.

Felix Rosenqvist avancerar i Formula E

Svensken gick i mål precis bakom sin teamkollega och är nu sexa i mästerskapet, med samma poäng som femman Vergne.
– Det som fattas just nu är lite, lite mer fart i kvalen. Vi har inte riktigt lärt oss att maximera däcken för ett flygande varv än, och för att kunna utmana om segrarna på allvar måste vi starta några platser längre fram. Det är ett område vi kommer att fokusera stenhårt på framöver. Vi är nästan där, och det här var ytterligare ett väldigt positivt race för oss, säger Felix Rosenqvist.
Sex lopp återstår av årets mästerskap, det fördelas över tre tävlingshelger i Berlin (10-11 juni), New York (15-16 juli) och Montreal (29-30 juli). Rosenqvist tävlar dock redan kommande helg, då kör han Super Formula i Japan.

ARTIKELN HANDLAR OM