Sjöströms storslam: slog rekord igen

Foto: EUROSPORT
SPORTBLADET

Sarah Sjöströms insats i Swim Open i Stockholm i siffror.

Tävlingsdagar: 4.

Segrar: 4.

Världsårsbästan: 4.

Hon gjorde det igen.

Under Swim Open i Stockholm har Sarah Sjöström presterat på topp varje tävlingsdag. Efter tre dagar och tre världsårsbästan avslutade 23-åringen på det som kallas simningens drottningsdistans: 100 meter frisim.

Sjöström är regerande OS-bronsmedaljör, men har haft svårt att komma ner till de australiensiska systrarna Bronte och Cate Campbells noteringar.

Öppnade loppet brutalt

Cate hade världsårsbästat 52,78 inför tisdagens final i Eriksdalsbadet i Stockholm. Sarah Sjöström hade både den tiden och sitt tre år gamla pers på 52,67 i åtanke när hon dök i.

25,17 är en brutal öppning med Sjöströms mått mätt. Hon orkade inte riktigt hålla farten i hemgången men kom ändå in på 52,54.

– Jag visste inte om jag skulle komma i mål. Det var tungt sista tio. Men jag lyckades hålla tekniken bra ändå, säger Sjöström till Eurosport och döljer inte hur nöjd hon är med sin start.

”Hur bra som helst”

– Jag har aldrig öppnat sådär hårt någonsin, så det var skönt att jag vågade.

I juli går långbane-VM i Budapest. Sarah Sjöström har strukit 200 fritt från sitt tävlingsprogram för att satsa på kortare distanser. Efter fyra lyckade dagar i Stockholm är hon förväntansfull.

– Det har bara blivit bättre och bättre. Sista två dagarna är hur bra som helst, säger hon till Eurosport.

ARTIKELN HANDLAR OM