”Otroligt, fick in en halv miljon för en rumpa”

Publicerad 2022-05-25

F1-stjärnan Valtteri Bottas, 32, simmade naken i en bäck i Aspen, Colorado.

På ett dygn köpte 5000 människor en tavla av den bleka finska rumpan och drog samtidigt in en halv miljon till välgörenhet.

– Jag fattar det inte, säger han till Autosport.

Valtteri Bottas tog några dagars USA-semester med flickvännen Tiffany Cromwell efter Miamis GP. Bland annat drog paret till Aspen där Bottas tog ett uppfriskande nakendopp i en bäck. Badandet förevigades av Cromwell och bilden lades ut okommenterad på Instagram av finländaren.

Där fick den snabbt stor spridning och efter att Bottas fått både glada tillrop och pikar från både sitt eget stall Alfa Romeo och sin förra teamkamrat Lewis Hamilton bestämde han sig för att i samarbete med fotografen Paul Ripke under 24 timmar ta emot beställningar på exklusiva signerade prints av bilden.

Finske F1-stjärnan Valtteri Bottas.
Finske F1-stjärnan Valtteri Bottas.

”Det är galet”

Det slutade med 5000 sålda tavlor och totalt cirka en halv miljon i intäkter som ska skänkas till välgörenhet. Bottas erkänner att hans rumpa rönte oväntat intresse.

– Det är konstigt, säger han till Autosport och fortsätter:

– Några har bilderna i sitt vardagsrum, kök eller sovrum.

Bottas har 3,2 miljoner följare på Instagram.

– Det är är otroligt vilken kraft det finns i sociala medier. Vi fick in en halv miljon till välgörenhet på 24 timmar med en bild på någons rumpa så där. Det är galet. Jag fattar det inte. Men ja, vi gör något bra, konstaterar han.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.