Efter SM-guldet – Seger står över landslagssamlingen

Caroline Seger firade SM-guldet med Rosengård från bänken.

Hon kommer dock inte att följa upp det med landslagssamling likt planerat.

– Jag stannar hemma, säger landslagslagkaptenen till TT.

För första gången denna säsong så spenderade Caroline Seger, 36, en damallsvensk fotbollsmatch från bänken under söndagen.

En match som slutade 3–2 i Rosengårdsfavör – vilket innebar ett säkrat SM-guld.

Något som Caroline Seger medger var överraskande skulle ske redan här och nu.

– Nej, vi hade väl trott att Häcken skulle få tre poäng. Men det har varit så i den här serien. Lite resultat ma inte räknat med. Men för vår del har vi fokuserat på oss själva och det har vi varit tydliga med, säger lagkaptenen till Sportbladet.

”Stannar hemma och rehabar”

I och med den annalkande landslagssamlingen så väntar ett ganska abrupt guldfirande, då de flesta spelarna åker iväg direkt på landslagsuppdrag efter hemkomsten från Piteå.

Däremot inte Caroline Seger, något som hon bekräftar för TT.

– Jag åker inte med. Jag stannar hemma och rehabar. Det känns bra, säger hon.

Anledningen är densamma som den som höll henne på avbytarbänken i Piteå.

– Jag har lite problem med ena benet. Vi bestämde att jag skulle få lite vila. Som tur är fick man se detta på bänken. Det känns fantastiskt kul. jag är glad för klubben och alla spelare.

Gerhardsson: ”Så klart tråkigt”

Under söndagseftermiddagen bekräftar Sverige, via förbundets webbplats, att Seger missar samlingen och ersätts av lagkamraten Emma Berglund.

– Tyvärr är inte Caroline tillgänglig för vår samling som inleds i morgon. Det är så klart tråkigt både för Caroline och oss i landslaget att hon missar de två kommande matcherna som väntar. Vi hoppas Caroline så snart som möjligt är tillbaka och är redo för spel igen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska Fotbollförbundets webbplats.

En VM-kvalmatch i Dublin borta mot Irland och en landskamp borta mot Skottland är det som väntar för landslaget under samlingen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.