Grant med segervittring – Stenson jagar

Av:  Mikael Forsell/TT

Det blir en spännande golfsöndag i Halmstad.

Linn Grant är i ledning inför sista dagens spel och jagas av Henrik Stenson – som kan ta sin första seger i Sverige.

Det är en mixedtävling, men det är bara en kvinna som ser ut att ha med segern att göra. Och hon är svensk.

Linn Grant noterades för fyra birdies och en eagle, sammanlagt sex slag under par, på tredje rundan av Scandinavian Mixed i Halmstad.

22-åringen från Helsingborg imponerade med sitt lugna spel inför hemmapubliken och gick banan utan en enda bogey.

Enda kvinnan

Grant är den enda kvinnan bland de 15 främsta i startfältet, som består av lika många herrar som damer. Inför sista dagen leder hon på –16, två slag bättre än Jason Scrivener, Australien, och ytterligare ett före Henrik Stenson.

– Det var en väldigt stabil dag igen, säger hon till Viaplay.

– Jag tycker det är roligt. Jag är här för att spela min golf och jag hoppas att den tar mig hela vägen, och om den gör det så vinner jag för alla kvinnor.

Om duellen med Stenson:

– Om någon för fem år sedan hade sagt att jag skulle spela mot en British Open-vinnare och möjligtvis vinna mot honom… det är galet. Men kul.

Stenson var inledningsvis på strålande golfhumör under den tredje dagens spel.

Det blev birdie på alla de tre första hålen och sedan ytterligare två birdies strax därefter. Efter nio hål var Stenson fem slag under par för dagen och på väg upp i ledning.

– Det var lite upp och ner igen. Jag fick en bra start, det hade säkert kunnat ha varit ett eller två slag bättre efter de första nio hålen då jag hade bra lägen på många hål, säger han till Viaplay.

Men på vägen tillbaka hem till klubbhuset hade svensken några sämre utslag och hamnade utanför fairway vid ett par tillfällen.

Han noterades för två bogey, men kom tillbaka med två birdieputtar, på 16:e och 18:e hålen.

– Det känns som att jag är med där uppe, tack vare mina sena birdies, säger Stenson.

Första segern?

Stenson har aldrig vunnit en Europatourtävling på svensk mark och har nu chansen att göra det.

I Scandinavian Mixed spelar damerna och herrarna i samma tävling. Arrangemanget har Henrik Stenson och Annika Sörenstam som ”värdar”.

Kristoffer Broberg är tredje bästa svensk på delad femte plats. Han är sex slag bakom Linn Grant.

Amatören Ingrid Lindblad, som gjorde sensation med ett fint resultat i US Open härom veckan, gick rundan på ett slag under par och återfinns längre ner i startfältet, på delad 37:e plats.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.