Johan Dahlin utgick skadad – ersattes av Ismael Diawara

RAZGRAD/STOCKHOLM. 13 matcher i Degerfors – sedan rakt in i ett avgörande Champions League-kval.

När målvaktsveteranen Johan Dahlin utgick skadad hoppade Ismael Diawara in och debuterade.

– Jag fattar fortfarande ingenting, säger han till C More.

Johan Dahlin har varit Malmö FF:s ohotade förstamålvakt sedan han gjorde comeback i juni efter sin efterhängsna axelskada, som höll honom borta i tio månader.

Det gjorde att sportchef Daniel Andersson under övergångsfönstrets sista timmar sålde Marko Johansson till Hamburg och tog in 26-årige Ismael Diawara från den allsvenska nykomlingen Degerfors.

Drygt 40 minuter in i den helt avgörande Champions League-kvalmatchen mot Ludogorets under tisdagen fick Diawara mycket oväntat debutera i sin nya klubb.

Dahlin tvingades nämligen avbryta med en ond vad.

Ismael Diawara.
Ismael Diawara.

”Fattar ingenting”

Trots en insläppt boll – på straff i den andra halvleken – stod Diawara för en mycket stabil insats. Debutanten var med och tog MFF till gruppspel i Champions League.

Efteråt var han förstås mycket lycklig.

– Det var en chock att komma i början, ganska tidigt. Det var bara att hålla fokus. Killarna stöttade mig också. Jag fattar ingenting fortfarande. Jag ska inte ljuga. Det är klart det var nervöst. Jag hann inte tänka så mycket, det gick så fort, säger han i C More.

Jon Dahl Tomasson var mycket imponerad:

– Det var ett så stort steg för honom. Han har inte gjort en enda minut för oss. Nu fick han komma in och göra debut i Champions League. Det var en dröm för pojken och han hanterade en svår situation. Han ska vara stolt för sitt fantastiska jobb.

”Han kunde skratta ändå”

26-åringen har bara 13 matcher i allsvenskan och tre säsonger i superettan bakom sig. Lagkaptenen Anders Christiansen är nöjd med sin nye lagkamrat.

– Det var tufft för oss med Johans skada. Vi vet hur stark Johan är och hur viktig han för laget och backlinjen. Ismael kom in och vi känner ju inte honom så bra eftersom han inte hunnit träna med laget så mycket. Men han kom in och gjorde en riktigt bra match. En frilägesräddning i första halvleken och så har han fina fötter.

Sportchef Daniel Andersson hade ingen koll på Johan Dahlins status efter segern.

– Vi vet inte så mycket. Vi får se. Det är så klart jättetråkigt och tufft för Ismael att komma in. Men vi får se de närmaste dagarna.

Tomasson:

– Jag var rädd att det var en allvarlig skada på Johan. Jag tycker synd om honom, att bli skadad i en så här stor match. Det är inte kul. Men i omklädningsrummet kunde han skratta efteråt ändå!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.