Norge tvingas ändra OS-planen

Norske tränaren Arild Monsen har testat positivt för covid-19.

Nu stoppas alla herråkare från att åka till Peking som planerat.

Även Therese Johaug och de norska damerna kan påverkas.

Uppdatering: På onsdagen kom besked att två norska OS-åkare testat positivt

Under gårdagen testade norske sprinttränaren Arild Monsen positivt för covid-19 när han landade i Oslo efter landslagets uppladdningsläger i italienska Seiser Alm.

De norska åkarna är fortfarande kvar på hög höjd i Italien och nu står det klart att alla åtta herråkare bedöms ha varit i närkontakt med Monsen.

Det innebär att truppen inte kan åka till Peking som planerat den 24 januari. I stället tvingas laget skjuta upp avresan till den 31:a januari.

Även Johaug kan stoppas

Åkarna det handlar om är Johannes Hösflot Kläbo, Hans Crister Holund, Emik Iversen, Simen Hegestad Krüger, Håvard Solas Taugböl, Erik Valnes, Pål Golberg och Sjur Röthe.

Norge ställer också in dagens planerade presskonferens med hänvisning till att de behöver en tydligare översikt över smittsituationen.

Alla norska åkare har PCR-testats under gårdagen, men svaren har ännu inte kommit.

Det är fortfarande oklart hur Therese Johaug och de norska damerna påverkas. Än så länge har deras resa inte skjuts upp, men det är heller inte säkert att de kommer iväg som planerat på torsdag.

Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.