Björndalen sågar Stina Nilsson: ”Obeskrivligt”

Stina Nilsson är långt ifrån de bästa skidskyttarna i åktid.

Det förbryllar skidskyttelegendaren Ole Einar Björndalen.

– Hon åker obeskrivligt sakta, säger han till TV2.

Stina Nilsson bytte från längd till skidskytte för tre säsonger sedan. Då var hon en av åkarna som kunde utmana Therese Johaug, men bland skidskyttarna ligger Nilsson långt ifrån toppen när det gäller åktid. 

Efter säsongens tre första tävlingar ligger Nilsson på 31:a plats när det gäller åktid.

PLUS: Här är svenska kärleksparen på skidor

Det får tidigare storstjärnan Ole Einar Björndalen att reagera. 

– Hon åker obeskrivligt sakta. Jag tycker att det är väldigt kul att hon har bytt över till skidskytte och vi har sett att svenska längddamer som har gjort det tidigare har presterat bra. Till exempel Magdalena Forsberg som hade galna resultat, säger han och fortsätter: 

– Jag förväntade mig att Stina skulle vara där uppe och i varje fall nosa på de bästa åktiderna, men hon har inte klarat det. Jag vet inte tillräckligt bra hur hon tränar, men hon måste ha prioriterat skytteträningen något helt enormt och inte tränat tillräckligt bra fysik.

”Stor övergång”

Stina Nilsson säger själv till TV2 att nivån är extremt hög. 

– Jag tar verkligen av mig hatten för dem som åker snabbt med vapnet på ryggen. Jag tycker att det var en ganska stor övergång då jag bytte till skidskytte. Jag vet inte… jag tror kanske att det tar en stund att anpassa sig till en ny idrott.

Nilsson tog karriärens första pallplats i slutet av förra säsongen när hon slutade trea i en sprint. Den här säsongen har det blivit en 35:e plats som bäst.

Stina Nilsson
Stina Nilsson

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.