IFK Norrköping tappade poäng i cupen

Publicerad 2024-02-18

Missad straff, framspelning och rött kort i den 90 minuten.

Islänningen Arnór Traustason var minst sagt i händelsernas centrum när IFK Norrköping spelade oavgjort mot IK Brage i cuppremiären.

– Att det blev rött kort, då blev jag lite förvånad, säger hemmamålskytten Christoffer Nyman.

Matchklockan hade passerat 90 minuter när IK Brages Henry Sletsjøe drog ner hemmalagets Arnór Traustason. Islänningen tog då tag i Bragespelaren och svingade runt honom i vad som såg ut som början på en brottningsmatch.

Aktionen ledde till rött kort och Traustason fick kliva av fyra minuter tidigare än sina lagkamrater.

– Det såg ut som att det var lite brottning där, jag vet inte mer vad som hände, säger IFK Norrköpings Christoffer Nyman till TV4.

Spelade fram

Ja, det var en svängig match för Traustson. I den 52:a minuten fick mittfältaren chansen att spräcka matchens målnolla. Det efter att IFK Norrköping fått med sig en straff. Men efter ett halvdant avslut kunde Bragemålvakten Viktor Frodig rädda utan några större problem.

Drygt 18 minuter senare stod han dock för en viktig framspelning. Det när Norrköping gjorde 1–0.

– ”Trasten” skarvar vidare den till mig, så gick jag i djupet och så fick jag in den i en bra vinkel, säger Nyman.

En poäng var

Det var sedan IK Brage som fick sista ordet i matchen. Det när superettanlaget kvitterade i den 84 minuten. Resultatet 1–1 ger varsitt poäng till lagen som ligger på delad andra plats i sin grupp. Toppar gruppen gör Sirius som besegrade Utsikten med 2–0 i sin första gruppspelsmatch.

Arnór Traustason tar ett nackgrepp på Brages Henry Sletsjö.