Sportbladet sänder klubblags-SM i padel

I helgen avgörs den mest prestigefyllda klubblagstävlingen inom svensk padel.

Det har blivit dags för klubblags-SM.

Sportbladet sänder flera av matcherna och du ser tävlingarna i Plus med start 11.50 på fredag 25 november.

Klockan 12:00 på fredag drar finalspelet i padel-SM igång. Åtta damlag och åtta herrlag gör upp om medaljerna i Göteborg.

Finalspelet kommer att inledas med ett gruppspel, där fyra lag tävlar i varje grupp. Därefter väntar ett slutspel, där varje lag till sist kommer få en slutplacering.

Matcherna kommer att avgöras i bäst av tre set, med golden point.

Sveriges bästa padelspelare Daniel Windahl.
Sveriges bästa padelspelare Daniel Windahl.

Se matcherna med Plus

Sportbladet visar matcherna som äger rum på centrecourten och du ser dem med Plus.

– Det här ska bli spännande. Padel som TV-sport är väldigt sevärt och anpassat för streaming. Vi hoppas och tror att våra tittare och läsare kommer att uppskatta att Sportbladet nu gör ett rejält test för padel som sport, säger Magnus Herbertsson, sportchef på Sportbladet.

Padel-Televisions Thomas Pettersson säger:

– Vi har ju under en tid nu varit Sveriges streamingstjänst för padel med ett nära knutet förhållande med Svenska Padelförbundet. Att vi nu kommer att nå ut till en större publik via ett samarbete med Sportbladet är såklart positivt för sporten padel. Padel som sport växer så det knakar. Från 20 000 medlemmar 2021 till cirka 50 000 i år 2022. Lägg därtill en fördubbling samma period för licensierade spelare. Så sportsligt är detta i dag den klart snabbast växande sporten i Sverige. Och likadant är det i världen. Matcherna som visas börjar klockan 12 på fredag, klockan 10 på lördag och klockan 10 på söndag.

Studio till sändningarna

I fjol vann Göteborg Padel Club på damsidan och Team PDL på herrsidan.

Sändningarna ramas in av en studio som leds av Emilie Wiklander. Rikard Åberg kommenterar matcherna på centrecourten.

– Klubblags-SM är en av de mot prestigefyllda tävlingarna i Sverige. Det märks på spelarna. De är taggade till tusen. Och det märks i startfälten. Nästan hela svenska eliten är på plats. Det ska bli otroligt kul - och framförallt spännande att hälsa Aftonbladets plus-kunder välkomna att titta på en av de bästa sporterna som finns vad gäller live-sport. Det är fart, det är otroliga bollar, stort sportsligt artisteri. De som är i eliten är så duktiga så man sitter ofta och tittar och bara säger: WOW, säger Emilie Wiklander.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN