Villa vann tredje raka SM-guldet – Ström femmålsskytt (!)

UPPSALA. Villa Lidköpings damer vann SM-finalen mot Västerås och tog sitt tredje raka SM-guld.

Lagets skyttedrottning, Tilda Ström, hade stor uppvisning och gjorde fem mål.

– Det ligger många timmar bakom det här, säger Ström till Sportbladet.

Villa Lidköping hade stort publikfölje till Studenternas i Uppsala inför SM-finalhelgen. Och under damernas final skulle de inte bli besvikna.

Laget kopplade, trots motvinden, ett tidigt grepp om finalen och hade efter den första halvleken tagit ledningen med 3-0.

Lagets målskytt? Hela seriens skyttedrottning Tilda Ström, gånger tre.

Gjorde fem mål

Villa skulle sedan fortsätta kontrollera matchen i den andra halvleken och gå ifrån och vinna med hela 8–1, efter bland annat ytterligare två mål av Tilda Ström. Men trots uppvisningen var målsprutan tydlig med att hennes fokus låg på laginsatsen, snarare än hennes egen.

– Det känns såklart bra, men det är inget man tänker på just nu, utan man är bara glad att vi vann matchen, säger 20-åringen till Sportbladet och fortsätter:

– Man är så sjukt glad nu. Det är ett långt arbete bakom det här. Många här har spelat tillsammans sedan vi var knattar. Det är så sjukt många människor bakom som har stöttat oss hela vägen.

Villa Lidköpings Frida Wiklund och Tilda Ström jublar efter SM-finalen.
Villa Lidköpings Frida Wiklund och Tilda Ström jublar efter SM-finalen.

Tredje raka SM-guldet

SM-guldet var klubbens tredje raka på damsidan, och Tilda Ström har varit en bärande spelare vid samtliga tre.

Efter matchen hyllade Villas tränare, Andreas Ingemarsson, skyttedrottningen och var inte sen med att säga vad han tycker om att ha Ström i laget.

– Det är helt maniskt att ha henne i vårt lag. Hon är världens bästa bandyspelare och det bevisar hon idag, säger Ingemarsson.

I morgon har herrarna chansen att ta sitt tredje SM-guld genom tiderna när de, likt damerna, möter Västerås i finalen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.