Förre världsmästaren gör comeback i UFC

Foto: TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Han är en av de största i MMA-historien.

Nu gör Georges St-Pierre comeback i UFC.

– Vi har jobbat för det här länge och äntligen är det klart, säger Dana White till Los Angeles Times.

Det har gått fyra år sedan Georges St-Pierre gjorde sin sista match som MMA-fighter. Men nu är det forne världsmästaren i weltervikt tillbaka.

UFC-presidenten Dana White bekräftar för Los Angeles Times att den 35-årige kanadensaren har skrivit på ett avtal som klargör att det blir en comeback i oktogonen.

– Han är tillbaka. Jag är exalterad. Vi har jobbat för det här länge och äntligen är det klart, säger Dana White.

St-Pierre är den som under längst tid har försvarat mästarbältet i weltervikt. Med ett facit på 25 vinster och två förluster valde St-Pierre att lägga av efter att 2013 ha vunnit mot Johny Hendricks i en hård fight.

”Har inte pratat med någon om det här”

Exakt tid, plats och motståndare för comebacken är däremot än så länge inte färdigställt.

– Det kan bli vinnaren mellan Tyron Woodley och Stephen ”Wonderboy” Thompson (som möts i en weltervikt-titelfajt den 4 mars) eller Michael Bisping (mästare i mellanvikt). Georges har också pratat om att ställa upp i lättvikt, säger Dana White.

– Men jag har ingen aning om när. Vi har ingenting inbokat och jag har bokstavligt talat inte pratat med någon om det här.

UFC-världen har på sista tiden saknat två tunga profiler i Conor McGregor, som är borta till september och inväntar födseln av sitt första barn, och Ronda Rousey som överväger att sluta med MMA.

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC

MMA