Uppsala förnedrade Borås: ”Är sjukt”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Det såg ut att bli den mesta jämna kvartsfinalen på förhand – men blev precis tvärtom.

Uppsala utklassade Borås i den första matchen.

– Vi vet att vi är det bättre laget, säger Alexander Lindqvist.

Uppsala slutade fyra i tabellen och Borås femma. Kvartsfinalserien mellan lagen väntas bli jämn, men i den första matchen var det bara ett lag på planen.

Uppsala drog ifrån direkt och ledde med 15-0 efter nästan fem minuter. När den första perioden var över hade hemmalaget en ledning med 28-8 och Borås hade en rejäl uppförsbacke.

Det blev inte bättre i den andra perioden. Uppsala fortsatte att spela bra försvar och sänka det mesta medan Borås offensiv havererade.
– Vi var sjukt redo och mycket väl förbereda. Vi körde vårt spel och sedan hade vi bra flyt och riktigt bra defense och de kom väl aldrig riktigt in i något flyt, säger Alexander Lindqvist.

”Det är sjukt”

Stjärnan Trayvonn Wright, som snittat 27 poäng de två senaste matcherna lämnade planen mållös. Der var heller ingen annan av stjärnorna i Borås startfemma som levererade och tillsammans gjorde de inte mer än 14 poäng.

– Det är sjukt, konstaterar Lindqvist.

Uppsala vann till slut med 91–52 efter att hela laget gjort poäng. Flest gjorde Carl Engström, som stod för sin bästa match i Uppsalalinnet, med 15 poäng, 9 returer och flera dunkar.

– Jag hade kanske inte trott att vi skulle vinna med 40, men vi vet att vi är det bättre laget och tror att vi kommer att vinna alla matcher, säger Lindqvist.

Nästa kvartsfinal i bäst av fem spelas redan på måndag och då får Borås hoppas på en helt annan match.

– Man räknar inte poäng i det här. Nästa match blir det ett helt annat lag i Borås. Vi måste ladda om och inte vara nöjda det här. Vi är självsäkra och tror att vi kommer att vinna, men vi vet att vi måste göra jobbet också, säger Lindqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM