Turkalj: Han är en nolla

”Det kommer vara hans största merit”

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:

Senast vann han efter teknisk knockout i den första ronden.

Den här gången väntar obesegrade Ibo Aslan för det svenska stjärnskottet Anton Turkalj, 24.

– Han har tur som får möta mig, säger svensken.

På måndag sänder Sportbladet MMA-galan Brave 40 från Clarion Sign i Stockholm. Och i en av två huvudmatcher står han där igen – Anton Turkalj.

Göteborgaren Turkalj har, efter senaste knocken på greken Athanasios Herkeletzis, 5–0 i sin professionella MMA-karriär. Den här gången möter han österrikaren Ibo ”The Last Ottoman” Aslan i catchvikt (98 kilo).

Hans facit? 8–0.

– Jag vet inte så mycket om honom. Jag sa till organisationen Brave att jag kan möta vem som helst. Då tog de fram honom och jag tackade ja direkt. Jag har fem vinster och han har åtta. Enda skillnaden är att han har mött åtta förlorare medan jag har mött fem förlorare. Det är inga imponerande meriter han har, säger 24-årige Turkalj.

Anton Turkalj under NO-GI superfight, i Göteborg 2019.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Anton Turkalj under NO-GI superfight, i Göteborg 2019.

Du räds inte?

– Varför skulle jag göra det? Den här killen skulle till UFC, men jag vet inte varför han inte är där. Han säger själv att det är på grund av coronan... Men UFC håller ju event hela tiden, så jag vet inte.

Han har kontrakt med UFC alltså?

– Ja, så jag vet inte varför han vill förstöra sin karriär på måndag. Jag tror aldrig han kommer återhämta sig efter nederlaget mot mig.

”UFC runt hörnet”

Många, däribland svenske MMA-legendaren Alexander ”The Mauler” Gustafsson, anser att Turkalj är nästa stora svensk och att han har en framtid i den största organisationen UFC. Men Anton Turkalj har inte särskilt bråttom.

– Det är väldigt mycket snack nu i världen och UFC har kontaktat mig. Men jag vill bygga upp mitt record först. Jag har ingen jättestress att gå till UFC, även om det är runt hörnet.

Hur ser dina framtidsplaner ut då?

– Jag har blivit erbjuden kontrakt av Brave. Jag har inte skrivit på det än, men det lutar åt att jag gör det. De betalar bra och jag tror på ett bra samarbete med dem. Sen tror jag att de kan höja mitt namn ganska mycket.

Men först väntar mötet med österrikaren på måndagens MMA-gala Brave 40 i Stockholm, den fjärde och sista i ordningen. Och Turkaljs form?

– Den känns bra, jag är i princip alltid i form. Jag har inga ursäkter. Det värsta jag vet är när folk torskar och har massa ursäkter som dålig form eller att de har ont någonstans.

”En riktig nolla”

Efter den här matchen, när får vi se dig igen?

– Skillnaden på mig och många andra fajters är att de bara säger att de kan ta en match när som helst, till höger och vänster. Jag är faktiskt en som går fajter lite när som helst. Jag kan gå direkt efter denna. Som jag alltid säger: ”Talk the talk, walk the walk”. Det kan bli om någon vecka eller så blir det om två–tre månader.

Vem är drömmotståndaren?

– Ibrahimovic, Ramos, Messi… Ibo Aslan är inget stort namn, han har tur som får möta mig. Hans största merit kommer vara att han har förlorat mot mig. Han vet inte vad som väntar. När han väl går ut ur oktagonen så kommer han vilja hålla på med någon annan sport.

– Han är en riktig nolla, säger Anton Turkalj.

Galan sänds på Sportbladet för de som är med i Aftonbladet Plus.

Publicerad:

LÄS VIDARE