Otto Wallin inför fajten: ”Det talar för mig”

Svenske boxarstjärnans passning till veteranen

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:

Senast pressade han världsboxaren Tyson Fury.

Nu ser Otto Wallin fram emot att ta sig an nästa utmaning – veteranen Travis Kauffman, 34.

– Jag sköter mig bra mellan matcherna, det tror jag är till min fördel, säger den svenske 29-åringen.

Det har gått tio månader sedan Otto Wallin fick sitt stora genombrott. Tungviktsboxaren från Sundsvall gick alla tolv ronder och bjöd den favorittippade britten Tyson Fury på hårt motstånd. Han förlorade matchen, men gjorde sig ett namn på den stora scenen.

– Jag har bra momentum efter matchen mot Fury, trots att det nästan har gått ett år. Jag har lagrat mycket energi som väntar på att få komma ut. Det ska bli kul att boxas igen, säger Otto Wallin när Sportbladet når honom efter ett hårt träningspass hemma i New York.

Otto Wallin.
Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Otto Wallin.

Drabbades av corona

Världsmetropolen har drabbats hårt av coronapandemin och Otto Wallin har en tuff vår bakom sig.

– Jag skulle gå en fajt i slutet av mars men gjorde illa foten så den blev inställd. Det var tur i oturen att det skedde just då om jag ska se något positivt i det, i och med att alla matcher blev inställda ändå. Efter det har jag varit mycket hemma, det mesta har varit stängt och jag har varit en hel del i karantän. Sedan hade jag viruset själv ett tag, även om det var ganska milt.

Den nya vardagen har tvingat svensken till nya – kreativa – träningslösningar hemma i lägenheten.

– Den senaste tiden har jag haft turen att få tag i ett privat boxningsgym. Alla gym är annars stängda här, men nu känner jag mig hundra procent förberedd.

”För tuff för sitt eget bästa”

Den 15 augusti väntar alltså nästa fajt. Den meriterade amerikanen Travis Kaufmann står för motståndet i Connecticut på den amerikanska östkusten. Det kommer ske inför tomma läktare, samtidigt som matchen direktsänds i amerikansk tv.

– Det är en duktig veteran, han har gått 35 matcher och vunnit 32. Han började boxas som liten grabb och har haft sin pappa som tränare. En tuff kille, lite för tuff för sitt eget bästa, säger Otto Wallin.

Vad tänker du på då?

– Det blir roliga matcher när han boxas. Det är alltid någon som är i backen, antingen han eller motståndaren. Man vill ju helst minimera slagen mot sig, boxning handlar om att träffa och inte bli träffad själv. Han är kul att se på och det det blir svängiga matcher, så man vill inte ta för mycket stryk.

Utmaningen för dig är att inte ryckas med i det?

– Ja, dels det. Han är också äldre och har inte varit jätteaktiv på slutet. Det har inte jag heller, men jag har i alla fall mött Fury.

”Äter skräpmat och festar”

Wallin poängterar att det inte är ”någon man bara kan trampa över”, samtidigt som han är segerviss:

– Jag sköter mig bra mellan matcherna, det tror jag är till min fördel. Jag vet att han ibland går upp i vikt. Det har han sagt i intervjuer, att han inte alltid är så snäll mot sig själv. Han äter skräpmat och festar en del om jag har förstått det rätt. Så hans ålder och tuffa matcher bakom sig kan vara till min fördel. Jag är ung, fräsch, snabb och rörlig, säger Otto Wallin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN