Frias för dopning – fick rätt i köttfråga

Lawson.
Lawson.

Han blev dopningsavstängd och skyllde på kött.

Nu, 19 månader senare, har idrottens skiljedomstol friat VM-tvåan Jarrion Lawson.

– Jag är redo att visa världen vad jag har gjort under den här tiden, säger han till NBC.

Cas, idrottens skiljedomstol, har tagit beslutet att fria längdhopparen Jarrion Lawson – VM-silvermedaljör 2017 – från dopningsanklagelserna. 25-åringen har varit dopningsavstängd sedan augusti 2018 för trenbolon, han hävdade att han fått i sig det när han ätit kött som injicerats med den otillåtna substansen.

Och i pressmeddelandet skriver Cas att Lawsons förklaring med största sannolikhet stämmer, och därför hävs den fyra år långa dopningsavstängningen.

Lawson fick reda på beskedet via sin tränare Travis Geopfert som ringde och väckte honom.

– Jag blev chockad, jag visste inte hur jag skulle reagera. Jag har tränat två gånger om dagen i 19 månader, jag är redo att visa världen vad jag har gjort under den här tiden, säger Lawson till NBC.

”Spara det bästa till OS”

Han berättar att han numera sällan äter kött, mest kyckling. Och nu när han är fri att tävla igen siktar han mot OS i Tokyo, USA:s uttagningar till mästerskapet avgörs i juni.

– Jag kommer att spara det bästa till OS, och nu är jag i mitt livs form.

I VM i London 2017 tog Lawson VM-silver, guldet vann sydafrikanen Luvo Manyonga som hoppade 8.48, fyra centimeter bättre än Lawson. Amerikanens personliga rekord är 8.58.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN