Världscupen i alpint

17-åring pressade Shiffrin i premiäråket

avTT

Foto: Marco Trovati/AP/TT
17-åriga supertalangen Alice Robinson imponerade i världscuppremiären.

Storstjärnan Mikaela Shiffrin var snabbast i första åket.

Men där bakom överraskade 17-åriga supertalangen Alice Robinson i den alpina världscuppremiären i storslalom.

Nyzeeländskan var bara 14 hundradelar efter Shiffrin och körde in som tvåa i Sölden.

Alice Robinson fyller 18 år i december men är redan ett namn i den absoluta världstoppen. Hon var tvåa i Andorra i mars och hyllades av Mikaela Shiffrin efter att ha imponerat direkt i storslalompremiären i Österrike.

– Det är supercoolt att se henne åka, säger Shiffrin i SVT.

– Hon kör aggressivt och har väldigt bra teknik. Hon avslutade förra säsongen starkt och det var ingen tillfällighet, att hon är så här stark direkt är supercoolt.

Alice Robinson själv tog åt sig av orden.

– Att någon som hon som är så erfaren ger mig beröm betyder jättemycket. Jag är jätteglad och åkte precis som jag har tränat för att göra, säger Robinson.

Italienska Federica Brignone ligger trea, 86 hundradelar bakom Shiffrin.

Bland svenskorna ligger Sara Hector bäst till på en elfteplats. Trots ett stabilt åk är hon hela 1,93 sekunder efter ledande Shiffrin, som jagar sin 61:a världscupseger.

– Klart att jag hade velat vara lite snabbare, men det är bara att försöka öka tempot och åka lite fortare. Tekniken är bra, säger Sara Hector.

Estelle Alphand, som gör comeback efter ett års skadefrånvaro, åkte ur men valde ändå att fullfölja loppet. Varken Alphand, Magdalena Fjällström eller 21-åriga debutanten Jonna Luthman får göra något andra åk. Fjällström var hela 3,14 efter Shiffrin och Luthman bröt.

Andra åket körs klockan 13.

ARTIKELN HANDLAR OM