Stjärnan kan tvingas tacka nej till landslaget

Har spelat med tre lösa benbitar i foten

avMalin Wahlberg

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Hanna Johansson under fjärde SM-finalen mot Umeå

GÖTEBORG. Hanna Johansson ledde Högsbo till den största skrällen i basketligan – med tre lösa benbitar i foten. 

Nu kan hon tvingas tacka nej till landslaget.

– Stundtals har jag haft svinont, säger Johansson.

Hanna Johansson har varit en av ligans bästa spelare den här säsongen och varit en starkt bidragande orsak till Högsbos supersuccé. 

Nykomlingen tog sig hela vägen till final och pressade storfavoriten Umeå, men fick till slut nöja sig med silvret. 

–  Det är klart att man kommer att vara stolt i ett längre perspektiv, men nu känns det bittert. Vi har varit så nära, förra matchen var det förlängning och den bara slank oss ur fingrarna, säger Johansson.

”Har kämpat lite”

30-åringen, som aldrig tidigare spelat med seniorlandslaget, togs ut i bruttotruppen till sommarens EM men kan nu tvingas tacka nej. 

– Jag är lite osäker för jag är lite halvskadad så jag måste ha några dagars återhämtning och se hur det känns. Jag har haft problem med foten, säger hon. 

Problemet är tre lösa benbitar i foten och Johansson har spelat med skadan sedan november. 

– Jag måste nog eventuellt göra operation. Jag har skjutit på det så att jag kan spela hela säsongen så det vore ännu skönare att ha avslutat med ett SM-guld när man har kämpat lite med det, säger hon. 

Skulle du kunna spela EM med det också? 

– Jag har ju spelat hela säsongen, men jag vet inte. Jag ska träffa en expert nästa vecka så läkaren får nästan svara på det. Stundtals har jag haft svinont, men ibland har det gått bra. Det har varit lite upp och ner.

Trodde du att chansen att få spela i seniorlandslaget var förbi?

– Jag tyckte väl kanske att jag skulle ha fått chansen lite tidigare, men det är samtidigt en stor ära att visa att man kan nära man är 30 bast. Det hade varit en ära.

ARTIKELN HANDLAR OM