Reaktionerna efter Isaksuccén: ”Drev försvaret till galenskap”

Toppar förstasidan i Madridbaserade tidningen

Av: Anton Johansson, Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexander Isak var stor matchhjälte för sitt Real Sociedad i 3–4-skalpen borta mot Real Madrid.

Den svenske talangen hyllas nu unisont i den spanska pressen.

”Han drev hela Real Madrid-försvaret till galenskap”, skriver Madridbaserade Marca.

Marcas skribent minns tillbaka på vintern 2017, när spansk media var övertygade om att en då AIK-tillhörande Alexander Isak var på väg till den spanska huvudstaden och Real Madrid.

Det blev i stället Borussia Dortmund.

Nu, tre år senare, så har Alexander Isak presenterat sig för Santiago Bernabeu-publiken – fast i Real Sociedads färger.

”Var en kirurg”

20-åringen gjorde två mål och ett assist (två assist om man räknar det skott vars retur Martin Ödegaard satte 0–1 på), hade ett mål bortdömt för offside och därtill en hel drös fina målmöjligheter under sina knappt 70 minuter på planen.

”Den svenske anfallaren drev hela Real Madrid-försvaret till galenskap. Medan han rörde sig genom hela den offensiva fronten fanns inte en enda spelare som kunde stoppa honom, även om det var Areola (Alphonse, målvakten) som led mest”, skriver Marca och fortsätter:

”Om han inte avslutade sin fina fotboll med mål i den första halvleken så var han oförlåtande i den andra. Isak var en kirurg i straffområdet och satte två mål, en med en vänstervolley och en med högern som smet in i första krysset”.

TV: Se exklusiva höjdpunkter från matchen i Plus här

Marca väljer även att toppa förstasidan på sin pappersupplaga med Alexander Isak och Inaki Williams (som sänkte Barcelona) med texten ”Isaks uppvisning”.

”Släpper lös galenskapen”

Marca är dock inte de enda som stämmer in i hyllningskören.

”Isak släpper lös galenskapen”, har Mundo Deportivo som rubrik till sin matchtext.

”En fantastisk Isak slänger ut Zinedine Zidane, ännu en gång, ur sin mardrömsturnering”, skriver Marcas Madridbaserade lokalkonkurrent AS, syftandes på att Real Madrid-tränaren fortfarande saknar just en spansk cuptitel i sitt personliga prisskåp. En titel han inte fick lyfta varken som tränare eller spelare.

Nu är Alexander Isak och hans Real Sociedad tre matcher (två semifinalsmatcher och en final) ifrån att få göra just det Zidane aldrig gjort.

Laddar Live Upplevelse
Publicerad: