Ger upp 210 miljoner och slutar omedelbart

Förvirringen stor: 28-årige superstjärnan Luke Kuechly ger upp karriären

NFL är i chock sedan 28-årige superstjärnan Luke Kuechly plötsligt valt att avsluta karriären.

Förvirring har knappast blivit mindre av Kuechlys egen motivering till varför han nu bryter sitt kontrakt och ger upp 210 miljoner kronor i garanterad lön.

– Jag vill fortfarande spela men nu är rätt tillfälle att lämna det som pågår här, säger Kuechly enligt ESPN.

Luke Kuechly är en av NFL:s allra bästa linebackers. Förutom att vara den spelare som stått för flest tacklingar i hela ligan sedan 2012 (1092 stycken) har amerikanen hyllats för sin mångsidighet i det defensiva spelet.

Förvirringen är därför stor i USA när Kuechly nu endast 28 år gammal plötsligt väljer att avsluta karriären. Detta trots att två år och totalt 210 miljoner kronor i lön återstår på kontraktet med Carolina Panthers.

”Bara känt till ett sätt”

– Jag har sedan jag var en liten grabb bara känt till ett sätt att utöva den här sporten på och det är att spela snabbt, fysiskt och hårt. Nu har jag kommit till en punkt då jag inte vet om jag klarar av det längre. Det är det som är det allra svåraste med det här, säger Kuechly och antyder att han mer eller mindre tvingas lämna sporten:

– Jag vill fortfarande spela, men jag tror inte att det är rätt beslut. Jag har funderat på det här länge och nu är rätt tillfälle att lämna det som pågår här.

28-åringen lämnar ingen ytterligare motivering till vad som egentligen är problemet men Kuechly har, precis som många i ligan, varit drabbad av hjärnskakningar. Stjärnan har spelat de tre senaste säsongerna med ett experimentellt skydd efter att mellan 2015 och 2017 tvingats avstå totalt sju matcher till följd av hjärnskakningar.

Experten tipsar: Här är bästa tipsen inför helgens Stryktips!
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN