Johanna Larsson

Johanna Larsson avslutar karriären

Av: 

Martin Eriksson

Johanna Larsson.
Johanna Larsson.

SPORTBLADET

Svenska tennisstjärnan Johanna Larsson lägger av.

31-åringen slutar med omedelbar verkan.

– Jag känner inte att jag har energin och viljan som krävs för att lägga ner arbetet som det innebär i 52 veckor, säger hon till tennisförbundets hemsida.

En fantastisk tenniskarriär är över. Den svenska tennisstjärnan Johanna Larsson meddelar idag att hon avslutar sin karriär.

– Jag tror att jag behöver lite tid nu för att det verkligen ska sjunka in. Det är kanske först om en månad eller två som man verkligen förstår att det är över, säger Larsson till förbundet.

Larsson har vunnit 14 WTA-titlar i dubbel, och två i singel – men nu blir det inga fler. Ett eventuellt OS i Tokoyo stod för dörren, men Larsson berättar varför hon lägger av:

– För att prestera på topp och ta sig dit så krävs det enormt mycket tid och engagemang och magiskt många timmar träning på banan och jag känner inte att jag har det drivet kvar och jag vill inte göra det halvdant, säger hon.

Johanna Larsson var rankad 45 som bäst

Johanna Larsson har som bäst varit placerad 45 på världsrankingen i singel och 20 i dubbel.

Vad hon ska göra efter karriären har hon ännu inte bestämt sig för.

– Jag har inga direkta planer, men jag tror att tennisen kommer betyda mycket för mig även i framtiden och att jag kan stanna kvar i sporten på ett eller annat sätt. I vilken roll är svårt att säga, säger Larsson och fortsätter:

– Jag älskar själva idrotten tennis mer, men inte lika mycket när det handlar om mig själv. Jag kan tänka mig att hjälpa yngre spelare om det är någon som känner att jag kan bidra med något. Jag är öppen för det mesta och jag ser fram emot nästa kapitel som ska bli spännande, säger hon.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Det känns i hjärtan att sagan är över – men Henke kommer leva för evigt

ÄMNEN I ARTIKELN

Johanna Larsson

Tennis