Han blir ny chef i skidlandslaget

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Förra veckan lämnade Rikard Grip skidlandslaget.

Nu har ersättaren presenterats.

Doldisen Jonas Peterson, 44, är ny svensk landslagschef.

– Jag är nog ett lite oväntat val, säger han.

Under tio år var Rikard Grip förbundskapten och chef för det svenska skidlandslaget.

Förra veckan blev det klart att han lämnade sin post.

Och i dag presenterades ersättaren.

Jonas Peterson, 44, är ny chef i det svenska skidlandslaget.

– Spännande att ge sig ut på lite tunn is. Det utvecklar både en själv och omgivningen. Det är ett stort ansvar och en ära att ta över efter Rikard som är den mest framgångsrike förbundskaptenen vi haft, säger Peterson efter presskonferensen som hölls under eftermiddagen.

”Lite oväntat val”

Den nya skidchefen medger att han är lite av en doldis i sammanhanget.

– Hade man skrivit en namnlista på 100 namn tror jag inte att mitt hade varit med. Så jag är nog ett lite oväntat val, säger 44-åringen som mellan gjorde en elitsatsning inom sporten mellan 1991 och 2001.

Största meriten blev en 16:e plats på senior-SM. Han har även varit vd på Craft - en sponsor till skidlandslaget - i fyra år.

”Har lite blåmärken”

Hur Peterson reagerade när han fick frågan om att ta över landslaget?

– Jag har lite blåmärken på låret nu. Jag har suttit och nypt mig i låret sedan Johan (Sares - chef på längdskidförbundet) kontaktade mig.

– Att få jobba med de vassaste åkarna, med de vassaste vallarna och de vassaste fysioterapeuterna. Det är ett väldigt hedrande uppdrag.

Kring de övriga positionerna i ledarstaben presenterades inga nyheter. Peterson kunde heller inte säga när den nya tränarkonstellationen ska vara klar.

– För min del handlar det om att få komma in här, träffa och en, och sedan göra en djupare utvärdering. Vi måste lyssna först och agera sen.

Publicerad:

LÄS VIDARE