Hamilton hoppfull trots ösregnet

Foto: KIYOSHI OTA / AFP
F1: Hamilton hoppfull trots ösregn på Suzuka
SPORTBLADET

Mercedes hade ingen fart i Malaysia.
Men en vecka senare är VM-ledaren i F1 hoppfull.
– Bilen känns mycket bättre, säger Lewis Hamilton.

Foto: Toru Takahashi / TT / NTB Scanpix

Det var torrt under den första träningen inför Japans GP på Suzuka. Mercedes båda bilar hade ett helt nytt aerodynamikpaket på sina bilar och resultat var positivt.

– Det har varit en intressant dag. Bilen känns mycket bättre än i Malaysia och jag är glad att vi hade möjligheten att köra på en torr bana under det första passet, säger Lewis Hamilton.

Han var tvåa på det första passet 0,211 efter Sebastian Vettel. Under det andra passet öste regnet ner och Hamilton som hade den snabbaste tiden, var 20 sekunder långsammare än under det första passet. Totalt körde fem förare under det andra passet.

– Än så länge går det som en räls, säger Ferraris Sebastian Vettel när han möter media efter fredagens pass, Vettel körde dock bara under det första.

– Förmiddagspasset var bra. Vi testade flera olika saker och det var viktigt att köra så att vi fick en känsla för bilen och det kändes bra direkt. Allt går enligt planen.

Red Bulls Daniel Ricciardo var trea på det första passet, därefter följde Kimi Räikkönen (Ferrari) , Valtteri Bottas (Mercedes) och Max Verstappen (Red Bull).

Hamilton hoppfull trots ösregn på Suzuka

Enligt väderprognosen ska regnet hålla i sig, det är risk för regn under morgondagens tredje pass, men det verkar som om regnet ska upphöra till kvalet som avgörs klockan 08.00 svensk tid.

– Om det blir blött i morgon måste vi förbättra oss. Jag hoppas att vi har ärt oss en läxa och vår bil ska kunna konkurrera om en seger, den är riktigt snabb, säger Vettel som nu är 34 poäng efter Hamilton i VM-sammanställningen.

Marcus Ericsson och Sauber var som väntat långt efter under den första träningen. Ericsson var sist av alla.

– Den första träningen var okej. Vi kunde testa olika inställningar och samla data, men det andra passet så kunde vi inte göra någonting och det var synd. Det påverkar alla teamen, säger han.

– Under morgondagens pass får vi ta vid där vi slutade efter det första passet och försöka förbättra oss inför racet.

ARTIKELN HANDLAR OM