Lazios kurva stängs efter rasistropen

avLo Hägerfelth

Foto: Angelo Carconi / TT / NTB Scanpix

När Lazio besegrade Sassuolo i helgen hördes rasistiska rop riktade mot två av bortaspelarna.
Nu straffas klubben av förbundet.
Hemmakurvan kommer att gapa tom i två matcher.

Lazio har inlett Serie A-säsongen utmärkt och vunnit fem av sina sju första matcher. I söndags tog Rom-klubben emot Sassuolo hemma på Stadio Olimpico, vann komfortabelt med 6–1 och såg med det till att hänga kvar i tabelltoppen.

Men rubrikerna efteråt kom inte att handla om resultatet, utan om de rasistiska rop som ekade från hemmaläktaren.

”Haft liknande erfarenheter tidigare”

Under matchens gång hördes glåpord riktade mot Sassuolo-spelarna Claud Adjapong och Alfred Duncan från hemmakurvan Curva Nord. Det gick till och med så långt att speakern i den 38:e matchminuten tog till högtalarna och varnade supportrarna att matchen riskerade att avbrytas.

– Jag hörde de rasistiska sångerna på Olimpico, sa Adjapong enligt den italienska tidningen ANSA efter matchen men menade att han försökte ignorera orden.

– Det är märkligt att det år 2017 fortfarande finns folk som diskriminerar andra på grund av hudfärg och kön. Jag har haft liknande erfarenheter tidigare, men när jag är på planen försöker jag att koncentrera mig på matchen.

Två matchers avstängning

Men ropen gick inte obemärkt förbi och nu har Lazio bestraffats för incidenten. Enligt ANSA har det italienska fotbollsförbundet nu valt att stänga Curva Nord i två hemmamatch, vilket innebär matcherna mot Cagliari 22 oktober och Udinese 5 november.

Detta är inte första gången som Lazio bestraffas för liknande incidenter. Lazio har återkommande straffats av såväl Serie A som UEFA för rasistiska glåpord mot motståndarspelare. Så sent som i torsdags spelade Lazio sin Europa League-match mot belgiska Zulte Waregem inför tomma läktare på grund av rasistsånger i en Europa League-match mot Sparta Prag i mars 2016.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

Serie A

SS Lazio

Rasism