Skicross-VM avgörs i Idre Fjäll: ”Superhäftigt”

Sandra Näslund hoppas på comeback på hemmaplan

Skicross-VM i februari arrangeras i Sverige och Idre Fjäll.

För första gången någonsin.

– De svenskarna åkarna kommer att ha en stor fördel av att köra på hemmaplan, säger den svenska VM-medaljören Sandra Näslund.

Det är första gången som Sverige står som arrangör för ett världsmästerskap i en freestyledisciplin – skicross och snowboardcross.

– Superhäftigt och jättekul, säger den svenska VM-medaljören Sandra Näslund till Sportbladet.

”Trodde inte att det var möjligt”

Planen om att mästerskapet skulle hållas i Kina slopades på grund av pandemin. Länge såg det ut som om det inte skulle bli något VM. Men efter en snabb process får nu Idre klartecken att genomföra mästerskapet.

– Jag trodde knappt själv att det var möjligt när vi drog gång för knappt en vecka sedan, men tack vare våra partners engagemang och oerhört hårda arbete har vi lyckats säkra det som vi trodde för en vecka sedan var omöjligt, säger Tommy Eliasson Winter till SVT.

Sandra Näslund i världscupen i Idre för ett år sedan. Nu är det klart att VM-tävlingar ska hållas där. Arkivbild.
Sandra Näslund i världscupen i Idre för ett år sedan. Nu är det klart att VM-tävlingar ska hållas där. Arkivbild.

”Siktar på att vara tillbaka”

Sandra Näslund tror att de svenskarna kommer att ha en stor fördel av att få åka på hemmaplan – även om banan i Idre Fjäll är välkänd mark i världscupssammanhang.

– Jag tror att det flesta åkare vet vad som väntar i Idre. Men det klart att det är en fördel att få vara på hemmaplan när det kommer till rutiner och publikstödet, säger 24-åringen.

Sandra Näslund har inte stått på skidor sedan november då hon skadade knät på en träning. Rehaben har gått trögt och först nu har kroppen börjat svara som vanligt. Förhoppningen är att stå på startlinjen i Idre när tävlingarna körs den 11–13 februari.

– Jag siktar på att vara tillbaka. Sen får vi se i vilken form, säger Näslund.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.