Frida: 50 procents risk att jag hoppar av

VAl DI FIEMME/STOCKHOLM. Frustrationen växer hos Frida Karlsson.

Kroppen svarar inte efter skadan, det finns ingen fysio på plats med laget och suget efter att tävla minskar.

– Det är femtio, femtio att jag kör sprinten, säger hon.

Frida Karlsson kunde inte hänga med när Ebba Andersson skruvade upp farten. Smärtan efter chinsolyckan är för jobbig att hantera.

– Högersidan vill krampa ihop lite och sen sitter det lite i ryggen, jag har en del låsningar i bröstryggen som gör att jag blir lite tungandad, säger hon.

I totalen tappade hon inte mycket, är fortfarande trea med 1,42 upp till Diggins, men frustrationen att inte åka på maxkapacitet tär på svenska förhandsfavoriten.

– Det är frustrerande, jag vet hur jag kan åka när allt stämmer. Det är jobbigt.

”Hade varit väldigt viktigt”

Till sprinten i morgon är hon ett osäkert kort.

– Jag ska kolla igenom det här en gång till... just nu tar jag det dag för dag och följer förloppet. Jag vet inte hur det kommer kännas nu.

Hur stor risk är det att du inte kommer till start?

– Det är nog femtio, femtio, säger hon.

En sak som kunnat förbättra oddsen hade varit en fysio, men landslaget har ur smittosynpunkt valt att inte ta med dig någon till Tour de Ski.

– Just nu får Stefan (Thomson, landslagstränare) agera fysio med de kunskaper han har men det hade varit väldigt, väldigt viktigt att ha riktig fysiohjälp i dag, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.