Svensken tog sin andra seger på UFC Fight Island

Amir Albazi, 27, är nästa namn att lägga på minnet bland redan många UFC-svenskar.

27-åringen tog sin andra seger i UFC när han besegrade Zhalgas Zhumagulov via domslut på UFC 257, Abu Dhabi.

Amir Albazi var inför fajten mot Zhalgas Zhumagulov rankad som nummer 15 i UFC:s flugviktsklass. Nu tar han ytterligare steg mot den absoluta världstoppen efter att ha tagit sin andra seger i UFC på sex månader. Albazi visade prov på fin boxning då större delen av fajten var ståendes, men 27-åringen var nära att få till ett avslut i rond tre efter att ha tagit ner sin motståndare.

Svensken vann på enhälligt domslut, (29–28, 29–28, 29–28), efter att ha vunnit rond 2 och 3 klart.

– Han var tuffare än jag trodde. Jag trodde jag skulle avsluta honom i tredje ronden. Bredäng 127, jag reppar alltid, jag glömmer inte er, det är där jag växte upp det är där jag fått mitt hjärta ifrån, säger Albazi till Frontkick Online efter matchen.

Albazi, som kom till Sverige när han var åtta år gammal, har tidigare tävlat i bland annat Bellator och Brave CF har nu ett facit på 14 segrar och en förlust, varav två i UFC.

– Vilken fantastisk fajt av båda. Men kollar man på det stående jobbet, så var det Albazi som fick mest gjort. I den tredje ronden kontrollerade han sin motståndare i tre och en halv minut, det vann honom matchen till slut, sa Daniel Cormier om Albazis insats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN