Dramatik direkt – Karlsson och Johaug föll

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Frida Karlsson, Therese Johaug och Ebba Andersson ryckte i från övriga direkt.

Då föll de två första i en kurva och Karlssons stav gick av.

– Frida kom och sa att det inte var mitt fel utan hon som åkt in i mig, säger norskan till Sportbladet.

Damernas Skiathlon var bara knappt tio minuter ung när Frida Karlsson, Ebba Andersson och Therese Johaug ryckte i från övriga.

Då valde Karlsson att gå om norskan i kurvan in mot stadion. Det hela slutade med att hon föll och fick med sig Johaug i fallet.

Samtidigt som Ebba Andersson kunde åka i från gick ena staven sönder för Karlsson.

– Det är uppenbart Fridas fel. Det är brutalt för henne, säger NRK:s expert Jann Post i sändning.

”Sånt som händer”

Efter loppet, som Johaug vann före just Karlsson, var det inga sura miner.

– Jag blev lite chockad när vi låg i snön där och visste inte riktigt vad som hände. Frida kom och sa att det inte var mitt fel utan hon som åkt in i mig. Jag behövde inte gå runt med dåligt samvete. Det är sånt som sker, säger Therese Johaug till Sportbladet men påpekar samtidigt:

– Hon går nära mig, det var inte en sådan position att du ska vinna eller positionera dig. Jag vet att hon inte önskade att det skulle ske, men det kan varit en eftertanke att hon måste lugna ner sig lite.

Karlsson delar delvis guldmedaljörens version.

– Det är ingens fel. Det är surt, men sånt som händer. Först skrek jag några fula ord, sedan blev jag en problemlösare. Jag fick en stav men hade problem med att få över den. Jag bytte sen och fick en bra stav, säger hon.

21-åringen var också stolt över sin insats.

– Det var upp och ner och hit och dit. Det var stavar och ledare. Jag har aldrig pratat, eller skrikit, så mycket på ledare som i dag. Det var en pärs.


13 miljoner i jackpott – missa inte expertens stryktips
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN