Hemvändaren skickade Sirius till sin första kvartsfinal på tio år

Publicerad:

SPORTBLADET

David Thorén, 23, vände hem från Hammarby inför säsongen.

Nu sköt han moderklubben Sirius till kvartsfinal mot Villa Lidköping– i klubbens första slutspel på tio år.

– Det klart att jag hade hellre valt vilka andra som helst, säger tränaren Olle Gabrielsson.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


2–8-underläge i ryggen och förstamålvakten Henrik Rehnvall tvingades kasta in handduken redan på uppvärmningen. Därmed kastades tredjemålvakten (!) Albin Westh, 21, in i hetluften och gjorde elitseriedebut.

Inga superförutsättningar för söderhamnarna, men Broberg öppnade i ett rasande tempo. 1–0, hörna, 2–0, straff, 3–0, hörna och med lite tur hade det blivit både ett och två mål till redan efter 22 minuter.

I stället kunde Sirius punktera Brobergs hopp när Siriussonen David Thorén gjorde två mål, ett precis innan halvtid och det andra precis efter.

”Så enkelt är det”

– Framförallt i andra halvlek tycker jag vi är riktigt stora där ute och det känns som att vi skulle kunna gjort ganska många mer mål i den. I första är de aggressiva och sätter dit två hörnor, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson i Sportbladet Play.

En tränare som tog över under en viss turbulens i inledningen av januari efter att Esa Määttä fått sparken.

– För mig, Andreas (Eskhult) och Viktor (Broberg) har det varit en väldigt hektisk period där vi har fått jobba väldigt mycket med gruppen som var väldigt stukad i den fasen.

Sirius vann med 5–4 och ska nu spela kvartsfinal för första gången sedan 2011. Där väntar seriesegrande Villa Lidköping.

– Det klart att jag hade hellre valt vilka andra som helst, så enkelt är det. Vi är här för att vinna matcher och det vi hittills gjort mot Villa har inte varit tillräckligt bra så vi kommer försöka hitta på någonting annat för att hota dem, säger Gabrielsson.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE