Sebastian Samuelsson

Samuelssons pik: Hoppas helikoptern stannar hemma nu

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

Den ena skidskyttestjärnan tar sig fram med en elcykel, den andra med en privat helikopter.

Att både Sebastian Samuelsson och Dorothea Wierer är ambassadörer för IBU:s klimattävling har väckt lite frågetecken.

– Jag hoppas att helikoptern stannar hemma mera nu, säger Samuelsson.

Det internationella skidskytteförbundet, IBU, har tagit ett krafttag för att värna om miljön, satsningen heter ”Biathlon Climate Challenge”.

– Det går ut på att man registrerar fysisk aktivitet i en app och det omvandlas sedan till nyplanterade träd. Målet är 100 000 träd och vi är uppe i 70 000 nu. Det är jag och nio andra team leaders, säger Sebastian Samuelsson.

Den svenska skidskytten har tidigare talat om vikten att tänka på miljön och köpte bland annat en ny elcykel för lite av sina prispengar från förra säsongen. Så att Samuelsson är en av de utvalda av IBU till satsningen är föga förvånande för skidskyttevärlden.

– Det är ett väldigt bra initiativ av IBU att vi visar att vintern är viktig för oss, säger 24-åringen.

Sebastian Samuelsson.
Dorothea Wierer.

”Andra har ställt frågor om det”

Däremot finns det ett stjärnnamn som sticker ut på listan över miljöambassadörerna; Dorothea Wierer. Den italienska superstjärnan är en av de absolut mest kända skidskyttarna, berömd både för sina sportsliga framgångar men också för sin extravaganta livsstil där en privat helikopter ingår.

– Det är faktiskt några som har ställt frågor om att hon är med lite försiktigt till mig, jag tänkte inte på det själv direkt, säger Samuelsson och fyller i:

– Jag vet inte hur många träd det krävs för en helikoptertur men jag kan tänka mig att det är en hel del. Jag tänker att det är bra att hon är med och jag hoppas helikoptern får stanna hemma mer, säger Samuelsson.

”Framme på 30 minuter”

Den italienska fixstjärnans färdmedel har varit ett samtalsämne under flera år i skidskyttevärlden, när stjärnan fått frågan om det svarade Wierer lugnt:

”En av mina sponsorer betalar helikoptern. Om det är bra väder flyger den mig från A till B. Jag behöver inte sitta i en bil i fyra timmar, utan är istället framme på 30 minuter. Det hjälper mig mycket”

Du kanske kan visa Dorothea under nästa säsong hur en elcykel fungerar?

– Ja, jag kanske får göra det, säger Samuelsson och skrattar.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Spricka i skidskyttelandslaget – efter kärleksbråk

ÄMNEN I ARTIKELN

Sebastian Samuelsson

Hanna Öberg

Skidskytte

Dorothea Wierer